06.06.2023 | 07:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové pneumatiky pro aplikační a sklizňové stroje

Sklizňová technika, ale i samojízdné aplikátory organických i minerálních hnojiv či postřikovače, se vyznačují velkou hmotností. Správně zvolené obutí přispívá ke snížení negativního působení na půdu. Právě pro tyto stroje nyní představuje firma Michelin novou pneumatiku.

Pod názvem FloatXBib se skrývají pneumatiky s velkou nosností, zároveň ale způsobilé i pro vysoké rychlosti na silnici až 70 km/h. Tyto vlastnosti jim propůjčuje patentovaná technologie Michelin Ultraflex, tedy obzvláště pružná bočnice a současně robustní konstrukce kostry. Jedná se o pneumatiky IF standardu a CFO, tedy pro periodicky se měnící úroveň zatížení dle úrovně naplnění či vyprázdnění nádrže či zásobníku stroje.

Na první pohled je nápadné nové uspořádání běhounu, vyvinuté speciálně dle potřeb výše uvedených druhů techniky – co nejlepší trakce za sucha i za mokra a současně co nejvyšší komfort pro obsluhy při dlouhých pracovních dnech. Nižší huštění, které technologie Ultraflex dovoluje, navíc znamená i prodloužení kontaktní plochy a to, že do záběru se dostává více zubů.

Tvar běhounu spolu se zdvojenými a zesílenými rameny zaručují rovnoměrné rozložení zatížení po celé kontaktní ploše s půdou. Zaoblená ramena chrání rostliny ošetřovaných plodin před poškozováním, pokud bude aplikace hnojiva probíhat do porostu. Středová část běhounu disponuje zesílením a speciálním tvarováním zubů, chráněným patentem. Pneumatiky se také vyznačují odolností vůči poškození od strniště.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 7/2023.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down