15.06.2023 | 05:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová kamera zlepšuje rozeznávání rostlin zeleniny

Firma LEMKEN nyní ohlásila novinku – nové ovládání pomocí kamery pro své plečky pod názvem „IC-Light+”. Tento systém umí zjišťovat také úroveň blízkého (near) infračerveného záření. Toto záření je elektromagnetické záření s vlnovou délkou větší než viditelné světlo, ale menší než mikrovlnné záření. Tak je možné lépe rozeznávat rostliny vyznačující se velkým podílem modré barvy v listech, jako je cibule, pórek, brokolice anebo červená řepa. Mechanická kultivace pomocí plečky je snazší a preciznější.

Kamerový systém IC-Light+, vyvinutý firmou LEMKEN ve vlastních dílnách, je určen pro plečky LEMKEN a umí spolehlivě rozeznávat mezi odstíny zelené a červené barvy. S využitím svého módu pro samoučení se nový systém navíc ještě při práci sám kontinuálně učí. Nová kamera IC-Light+ nyní umí precizně rozlišovat i tóny modré barvy. Díky tomu mohou být lépe identifikovány a zobrazovány na obrazovce terminálu v kabině řidiče především mladé rostliny anebo rostliny s jemnou strukturou stonku. Velmi dobře je možné s novým kamerovým systémem LEMKEN IC-Light+ zobrazovat například velmi mladé rostliny cibule, jejichž stonek je ještě tenký jako jehla.

Nový kamerový systém je provozován s využitím IC-Light terminálu. Dovoluje provádět mechanickou kultivaci až do dvou centimetrů k rostlině při pojezdových rychlostech až do 15 km/h. Kamera rozeznává při jedné jízdě vždy až pět řádků a přebírá řízení kultivátoru mezi řádky.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down