28.06.2023 | 07:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinka pro sklizeň rajčat

Italský výrobce techniky na sklizeň zeleniny Guaresi má své kořeny v třicátých letech minulého století. V roce 1932 začal Cavalier ldalgo Guaresi svou řemeslnou činnost. Silně ovlivněn blízkou přítomností jedné z prvních továren na cukrovou řepu, která byla postavena v Itálii, začal navrhovat malá zařízení pro pěstování cukrové řepy.

Nadaný konstruktér brzo postavil první člověkem poháněný stroj, který byl i chráněn patenty. Kromě setí ukládal do země i hnojivo. Hned po válce byly zkonstruovány další stroje na setí cukrové řepy a řádkové pletí, a to i samojízdné. Synové Giullano, Alberto a Maurizio Guaresi se připojili ke společnosti na konci 50. let. Následoval růst výroby.

Nové stroje na setí cukrové řepy byly zkonstruovány jako tažené za traktorem nebo také jako samojízdné. Rok 1984 znamenal vstup společnosti do výroby sklízečů rajčat s konstrukcí stroje G-84. Díky svým jednoduchým a praktickým vlastnostem a inovativnosti byl tento stroj vyráběn v mnoha verzích. O rok později byla představena verze G-85, která byla samojízdným strojem s pohonem všech kol. Od té doby bylo Guaresiho podnikání zaměřeno na sklizeň rajčat.

Produkty firmy si mohli prohlédnout návštěvníci mezinárodní výstavy EIMA 2022 v Bologni. Guaresi Mini G je stroj na sklizeň rajčat. Tato novinka je určena k první fázi sklizně rajčat, tzv. otevření pole, sklizni čtyř centrálních linií a také hlavy každé linky. Posunovací dopravník umožňuje stroji pohodlně pracovat na polích s meziřádkovou vzdáleností od 150 cm do 180 cm. Kompaktnost díky jedinečnému uspořádání a řízení zadní nápravy činí stroj extrémně agilním a minimalizuje prostor potřebný pro vstup do pole. Vynikající rozložení hmotnosti zajišťuje bezpečnou jízdu a optimalizuje trakci stroje.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down