24.06.2023 | 06:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Služby precizního zemědělství

Jedním z cílů systémů precizního zemědělství je zvýšení efektivity. Firma STROM Praha nabízí balíčky služeb a jedním z nich je FarmSight Yield. Tento balíček služeb zaměřený na analýzu pozemků a tvorbu předpisových map zahrnuje přístup do aplikace OneSoil. Jedná se o uživatelsky nenáročnou aplikaci, integrovanou do portálu Operations Center, která pomůže se zavedením variabilní aplikace a zjištění její účinnosti na polích. Služba pomůže optimalizovat náklady na vstupní prostředky i kvalitu sklízených komodit.

Švýcarská společnost OneSoil vyvíjí aplikace pro precizní zemědělství. Pro soukromé zemědělce či zemědělské podniky, kteří chtějí začít v praxi využívat variabilní aplikaci a získat měřitelné výsledky, je určena aplikace OneSoil Yield. Aplikace využívá technologie založené na umělé inteligenci a vlastní algoritmus zpracovává především satelitní data. Výhodou pro zákazníky výrobce John Deere je to, že aplikace je plně propojena se stroji a umožňuje přímo generovat Pracovní úkoly pro funkci AutoSetup. Obsluha tak nemusí ztrácet čas při nastavování předpisové mapy na poli.

V ČR již také několik zemědělských podniků využívá služeb balíčku FarmSight SPOT pro snímkování porostů drony DJI a zpracování dat v aplikaci Pix4D Fields. Touto cestou se daří v průběhu sezóny včas identifikovat výskyt problémových míst na polích a okamžitě reagovat zásahem postřikovače jen na místech nutných.

Více informací v týdeníku Zemědělec č. 27/2023.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down