23.06.2023 | 06:06
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Polní den přinesl zážitky i inspirace

Nejen nynější tropické letní počasí připomíná začátek období žní. Symbolicky toto období odstartoval Polní den firmy Agrall 2023, který proběhl ve čtvrtek 22.6. na poli u střediska ZD Jiřice u Miroslavi. Poutavým způsobem se – přímo při práci na poli – předvedly stroje z celého sortimentu firmy Agrall.

V plné parádě se do porostu mohly rozjet sklízecí mlátičky firmy Claas, od největšího Lexionu 8900 až po poslední novinku, Claas Trion. Nechyběly ani sklízecí řezačky Jaguar a traktory Claas se sklizňovou technikou ve shodné barvě.

Technika Väderstad se postarala o podmítku i následné zpracování půdy. Velké pozornosti se těšil úplně nový koncept Proceed a také nový širokozáběrový pneumatický secí stroj Inspire 1200C.

Při setí obilovin má Proceed rozteč řádků 225 nebo 250 mm. Snadnou konfigurací a rychlou výměnou výsevních kotoučů lze stroj přepnout na 450 nebo 500 mm pro plodiny, jako je cukrová řepa nebo řepka olejná, aby se pak opět přepnul na setí plodin, jako je kukuřice, slunečnice nebo bavlna s roztečí řádků 750 mm. Všechny plodiny budou založeny s mimořádnou přesností, čímž se maximalizuje výnosový potenciál každého osiva.

Srdcem systému Proceed jsou jeho vysoce přesné výsevní jednotky. Před uložením osiva jednotlivá předseťová kola zkonsolidují pole, aby byly zajištěny stejné podmínky pro každé osivo. Předseťová kola jsou namontována individuálně a využívají hydraulicky ovládaný přítlak. Ten umožňuje dosahovat trvale vysoké výkonnosti.

Celá akce se těšila vysoké návštěvnosti a přítomným poskytla mnoho důvodů k přemýšlení nad tím, jak svou výrobu modernizovat pro zvýšení efektivity i výkonnosti.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 8/2023.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down