03.07.2023 | 06:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Inovativní technologie pneumatik se vyplácí 

Společnost Yokohama Off-Highway Tires (YOHT) nedávno uvedla na trh nové velikosti osvědčených radiálních pneumatik Agriflex+ 372 pro traktory a kombajny pod svou stěžejní značkou Alliance – včetně dosud největší velikosti, kterou kdy Alliance vyrobila. Velikost VF750/75R46 je určena pro ty největší traktory a stroje a přináší efektivní ochranu půdy.

Úspěch pneumatik Alliance Agriflex+ 372 byl potvrzen vědeckým experimentem v terénu, který v roce 2021 provedla společnost SEGES Innovation. Výsledky terénních studií odhalily pozitivní účinky pneumatik VF standardu značky Alliance ve srovnání s tradičními pneumatikami. Nízký tlak v pneumatikách Agriflex+ 372 a Agriflex+ 389 byl přímo v poli testován na soupravě traktoru a aplikační cisterny Samson PG II 27 s objemem 27 000 litrů na podvozku tridem, provádějící aplikaci kejdy pod povrch půdy. Měření prokázala, že došlo ke snížení hloubky stopy na polovinu. Současně se snížil prokluz kol traktoru o 4,4 procenta a měření penetrometrem prokázala nižší zhutnění půdy ve „stopě pneumatik VF“ v půdním profilu až do hloubky 40 cm.

Kromě toho výnosy kukuřice na pozemcích, kde se používaly „pneumatiky VF“, převyšovaly výnosy na pozemcích, kde se používaly „tradiční pneumatiky“, o přibližně 10 procent. Díky pneumatikám Alliance VF – a v závislosti na pracovním záběru aplikační cisterny – se tyto výsledky promítají do zvýšení výnosu o 1,5 až 2,2 procenta na hektar. Z toho lze vypočítat nárůst zisku díky vyšším výnosům a sníženému prokluzu pneumatik až o téměř 80 eur na hektar.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down