04.07.2023 | 06:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinka Pöttinger pro příkré svahy

Zanedlouho po uvedení pásového řádkovače Mergento VT 9220 na trh přichází firma Pöttinger s menším bráškou – řádkovačem Mergento F 4010 Alpin pro přední tříbodový závěs. Jak název napovídá, primárně je zahrnutý do programu strojů pro sklizeň pícnin v podhorských oblastech Alpin. S pracovním záběrem čtyř metrů bude odvádět kvalitní práci i na velmi příkrých svazích, přitom čisté shrnování bude rozhodně plus pro kvalitu krmiva. Nečistoty a kameny zůstávají ležet na louce.

Zvláště při sklizni sena se významně redukuje odrol cenných částí rostlin, protože krmivo není přesunováno po povrchu pozemku, ale pásovým dopravníkem. Ale využitelný bude tento kompaktní řádkovač i u chovatelů na rodinných farmách v běžných podmínkách. Tím, že je stroj nesený v předním tříbodovém závěsu, krmivo není přejížděno koly traktoru.

Dále se nový čelně nesený pásový řádkovač Mergento F 4010 Alpin vyznačuje nízkou hmotností jen 575 kg. Pracovní záběr (od prstu k prstu) činí 3,08 m. Kvalitně formované řádky i v příkrých svazích jsou výsledkem dobře vyřešené dopravníkové jednotky, sestávající ze sběrače, přítlačného válečku a příčného pásu. Tyto tři komponenty fungují jako dokonale sladěný systém a zajišťují rovnoměrný tok píce ze země do řádku – ať už na rovině, po vrstevnici nebo při jízdě do kopce nebo z kopce. Přitlačovací plech s válečkem zajišťují nepřetržitý tok plodiny přes sběrač k příčnému dopravnímu pásu. Tato jednotka zaručuje bezproblémový provoz i při sklizni trvalých travních porostů a krátkých pícnin. Příčný dopravníkový pás dopravuje píci do stran a pokládá řádky volně a vzdušně na zem.

Přes každou nerovnost terénu vedou řádkovač plynule jeho skluzy.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down