02.07.2023 | 10:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výkonná sklizeň pícnin s nízkými náklady

Zemědělci, kteří hledají žací stroje pro vysokou výkonnost, ale s nízkou hmotností, si dobře vyberou u firmy Pöttinger. Žací kombinace Novadisc jsou lehké a mohou být provozovány s traktorem o výkonu již od 85 k.

Žací kombinace Novadisc vyrábí firma Pöttinger ve svém závodě v rakouském Grieskirchenu v pracovních záběrech 7.24 m, 8.08 m a 8.92 m. Ve spojení s čelně neseným žacím strojem o záběru 3,04 m se dosahuje velmi pěkného překrývání 52 cm na každé straně. Díky tomu sečení probíhá i při zatáčení či na svazích bez toho, aby za traktorem s žací kombinací zůstávaly stát pruhy neposečené hmoty.

Žací kombinace Novadisc se vyznačují stranovým uchycením žací lišty, na rozdíl od strojů NovaCat, u kterých je žací lišta zavěšena středově. Novadisc je zároveň vždy bez zařízení pro souběžnou úpravu píce. Po posečení porostu je tedy zapotřebí přejezd obracečem – i při sklizni na senáž. Základem žacích strojů Novadisc je extrémně plochá, svařovaná žací lišta s upnutými žacími noži. Žací lišta je vyrobena z nejkvalitnějšího materiálu. Plechy jsou přesně řezány a svařovány laserovými a svařovacími roboty.

O přenos točivého momentu na žací disky se stará pohon s konceptem Tri Drive, navržený pro dlouhou životnost a stabilitu.

Zvláště při prvních, ale i při dalších sečích roste význam ochrany divoké zvěře. Zemědělcům umí pomoci automatizovaný asistenční systém Sensosafe. Ten je založený na senzorech pro rozpoznávání zvířat. Jak pro čelně nesený žací stroj, tak u širokozáběrové žací kombinace pomůže Sensosafe detekovat divoká zvířata v porostu přímo během procesu sečení a chránit je.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down