14.07.2023 | 07:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Senážní návěsy s integrálním rotorem

Pro podmínky zemědělské velkovýroby vyrábí firma Strautmann víceúčelové návěsy řady Giga-Vitesse CFS 02. Tento vůz slučuje velkou kapacitu ložné plochy s přepracovaným nakládacím agregátem tak, aby dokázal poskytovat maximální výkonnost.

Inovace začínají již u sběracího ústrojí. Sběrač se pyšní šířkou (od prstu k prstu) 2,25 m a novými vodicími koly, uloženými tak, aby se usnadnilo nastavování pracovní výšky. Jak sběrač, tak i plnicí ústrojí hladce zvládnou i velké řádky, také díky novému nakládacímu agregátu. Konstruktéři Strautmann si dali záležet a vyvinuli velký integrální rotor se spirálovitě uloženými hvězdicemi o celkové šířce 2,1 m. I nerovnoměrné řádky s „hromadami“ hmoty tak budou plynule zpracovány a hmota dopravována skrze řezací ústrojí do ložné plochy vozu.

Návěsy Giga-Vitesse CFS 02 přitom poskytnou svému uživateli tradiční výhody v podobě rovnoměrného zatížení jednotlivých komponent bez zátěžových špiček pro motor traktoru, optimální kvalitu řezu a nízký energetickou náročnost systému Strautmann CFS.

Novému integrálnímu rotoru předchází urychlovací válec CFS. Tento válec, svým průměrem výrazně menší, je svým významem pro fungování vozu naprosto nepostradatelný: zavadlou hmotu, zvednutou z řádku sběračem, tento válec v celém záběru sběrače aktivně přebírá a prostřednictvím speciálních vodicích prutů rozprostírá na celou šířku integrálního rotoru. Tím vznikne vrstva s rovnoměrnou výškou, která se zpracovává lépe a s nižší energetickou náročností.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down