17.07.2023 | 07:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Postřikovače pro vysokou výkonnost a preciznost

S taženými postřikovači iXtrack T4 vstoupil norský Kverneland do nové dimenze výkonnosti. Postřikovače mohou být osazeny nádrží, která pojme až  4835 litrů postřikové kapaliny.

Stroj Xtrack T4 je například ve standardu vybaven ErgoDrive souvraťovým řídicím systémem a k aktivaci funkce ovládání ramen je zapotřebí pouze stisk jednoho tlačítka, což je pro obsluhu pohodlné. 

Ramena jsou uložena v odpruženém paralelogramu, který je stabilizuje jak v průběhu aplikace, tak i během přepravy. Paralelogram kombinuje jemné vyrovnávání ramen s omezeným vertikálním pohybem a tím minimalizuje odchylky výšky postřiku. Tím je zajišťováno správné pokrytí účinnou látkou u porostů všech plodin. 

Postřikovač Xtrack T4 může být vybavený HSA hliníkovými anebo HSS ocelovými rameny. Ramena jsou sklopná bočně podél nádrže, a v transportní poloze se nachází daleko od kabiny traktoru. Zároveň pomáhají udržovat nízké těžiště. I přes pracovní záběr až čtyřiceti metrů se ramena sklopí tak, že v transportní poloze je celková šířka stroje maximálně 2,55 m.

Kverneland umí nabídnout rozličné systémy vyrovnávání ramen. Velmi přesnou aplikaci postřiku zaručuje systém Boom Guide. Tento systém je ovládaný prostřednictvím ISOBUS. V provedení Boom Guide ProActive umí tento systém proaktivně reagovat na pohyb postřikovače a samotných ramen. V tzv. hybridním režimu fungování jsou ramena vedená automaticky v nastavené výšce s ohledem na výšku nad porostem i nad zemí, což je zvláště výhodné v podmínkách, kde porost ještě není zcela zapojený.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down