16.07.2023 | 07:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Robustní lesní mulčovače

Italská společnost Berti je v ČR známá svými mulčovači. Ty jsou využitelné jak v zemědělství, tak i v komunální oblasti. Nicméně Berti má ve svém programu také lesní mulčovače. Tyto a další stroje mohli vidět zájemci v expozici Berti na mezinárodní výstavě EIMA 2022 ve městě Bologna.

Berti EFX/DT je těžký mulčovač s dvojitým přenosem. Rotor v lesním provedení je vybaven karbidy wolframu na pevných kladivech Berti. K drcení materiálu napomáhá i speciálně tvarované protiostří. Mulčovač firmy Berti je ideální pro veškerou vegetaci až do průměru 35 cm ve všech druzích terénu. Vyrábí se v záběru 200, 220 a 250 centimetrů pro traktory s výkonem 120 až 200 k. Pohon je zajištěn pomocí klínových řemenů v počtu 5 + 5 od vývodového hřídele traktoru s 1000 otáčkami za minutu přes vstupní převodovku. Nastavování klínových řemenů je plně automatické.

Pro dostatečnou robustnost má těžký mulčovač Berti EFX/DT zdvojené šasí. Hydraulicky ovládaný tlačný rám, který měl i vystavený mulčovač, patří do výbavy na přání. Z dalších položek příslušenství na přání lze jmenovat elektronické počítadlo pracovních hodin, volnoběžku v převodovce, zdvojenou odstředivou spojku Berti a další.

Pro traktory o výkonu 180 až 350 k je určen mulčovač s dvojitým přenosem Berti Forest Pro. Robustní stroj je ideální pro mulčování nekultivované vegetace, křovin, keřů, větví, kmenů a rostlin do průměru padesáti centimetrů. Hmotu zpracovává svými pevně uchycenými kladivy.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down