20.07.2023 | 07:07
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinka u pneumatik pro návěsy

Nový Vredestein Flotation Optimall je prémiová pneumatika, která posouvá laťku výše v oblasti ochrany půdy, šetrnosti k travním porostům a efektu samočištění. Jedná se o pneumatiku VF standardu, určenou pro návěsy. Pokud bude i traktor obutý do pneumatik VF standardu, pak může celá souprava pracovat s nízkým tlakem vzduchu a šetrně k půdě na poli či na loukách. Pneumatika je kompatibilní se systémy pro centrální regulaci tlaku vzduchu TMPS.

Pneumatiky Flotation Optimall vyrábí firma Vredestein pro ráfky o průměru 22,5 až 30,5 palce, v osmi rozměrech se šířkou běhounu 600 až 800 milimetrů. Okraje běhounu mají hladký přechod, takže pneumatika se chová šetrně k travnímu drnu, a to i při otáčení soupravy na souvratích. Záběrové zuby neprobíhají paralelně a díky zkosení jednotlivých bloků se dosahuje vynikající úrovně samočištění dezénu. Pneumatiky tak nevynášejí půdu z polí na silnici.

Další předností nových pneumatik je výborný boční záběr pro stabilní chování za jízdy ve svahu. Umožněno je to díky středové řadě bloků dezénu a značnému otevřenému prostoru mezi záběrovými zuby. Za jízdy po silnici pak pryžové bloky, uspořádané ve směru jízdy, umožňují spolehlivý kontakt s vozovkou. Nová pneumatika byla k vidění na stánku společnosti Vredestein na mezinárodní výstavě EIMA 2022 v Bologni. 

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down