20.08.2023 | 02:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové funkce drtičů biomasy JENZ BA 916 a BA 926

Se zavedením nové generace drtičů biomasy BA 916 a BA 926 stanovila společnost JENZ v roce 2020 nové standardy z hlediska průchodnosti a flexibility. Oba stroje jsou speciálně navrženy pro hospodárnou práci. JENZ nyní provedl chytrý facelift a získává tak ze dvou nových drtičů ještě více, pokud jde o produktivitu a flexibilitu.

Zelená travní hmota, kořeny, kůra, staré dřevo nebo kmeny - oba drtiče biomasy lze využít téměř v jakémkoliv materiálu. "V rámci různých ukázek jsme dokonce drtili matrace a čokoládu," říká s úsměvem produktový manažer Dominik Meden a opět podtrhuje univerzálnost možných aplikací.

V závislosti na tom, zda je rotorový systém vybaven volně výkyvnými nebo pevnými nástroji, je možné jak klasické kompostování, tak produkce štěpky. Zejména u materiálu, kde se klasické štěpkovače dostávají na meze svých možností, mohou oba stroje snadno vyrábět materiál pro energetické využití.

Nová lamelová síta

Nové modely drtičů biomasy společnosti JENZ jsou vybaveny novými dvoudílnými síty s lamelovou konstrukcí. Pomocí tlačítka lze jednoduše zvolit takový mód drcení, který nejlépe odpovídá povaze právě zpracovávaného materiálu. Tímto povelem se nastaví kromě přítlaku válců také téměř všechny další parametry stroje.

Pokročilá konstrukce obou drtičů má rovněž vliv na konečné výsledky v podobě kvality získávané dřevní štěpky. Ať už je to kvůli dlouhému nízkému žlabu s podávacím pásovým dopravníkem, který zajišťuje optimální přísun dlouhého objemného materiálu, nebo kvůli přemístění spodního vkládacího válce, který přivádí materiál k rotoru tak, že jeho činnost lze lépe kontrolovat.

Novinka - systém TwinGear

Nový drtič biomasy JENZ BA 926 nabízí další prvek z hlediska flexibility: systém TwinGear. Díky celkem čtyřem pracovním rychlostem je umožněn rychlý přechod mezi štěpkováním a drcením biomasy. "To nenajdete v žádném jiném vysokorychlostním drtiči biomasy na trhu," zdůrazňuje produktový manažer. Ovládané pouhým stisknutím tlačítka, umí přecházet tyto drtiče z kompostování, kde se používají vysoké otáčky drcení [825 (Eco) nebo 950 (Power) ot/min], do redukovaného rozsahu otáček [500 (Power) nebo 434 (Eco)], aby byla zaručena produkce štěpky o definované délce. Dále se oba drtiče pyšní novým hydraulickým systémem JENZ Smart Hydraulic.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down