26.08.2023 | 06:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové senážní návěsy Krone RX a ZX v profi- segmentu

Další novinkou firmy Krone pro rok 2024 jsou senážní návěsy modelových řad RX a ZX. Prezentovány byly na letních Tiskových dnech v Německu. Nové vozy jsou nápadné svým svěžím designem, pod kterým se ale skrývá velký počet nových technických řešení.

Návěsy Krone řady TX představují s objemy 43 až 56 krychlových metrů top modely. Nicméně menší návěsy Krone RX (s objemy ložné plochy 33 až 40 krychlových metrů) jsou rovněž plnohodnotnými členy v segmentu profi senážních návěsů firmy Krone. Obě řady představují kvalitní vysoce výkonné senážní návěsy, produkující krátkou řezanku.

Základem kvalitního řezání je řezací ústrojí „OptiGrass 28 a 37“, které provádí čistý a přesný řez sklízené hmoty. Píce je optimálně strukturovaná a homogenní – a to od prvního do posledního stébla.

Propracované sbírání

Rovnoměrný tok materiálu začíná u sběrače. Sběrač Krone EasyFlow má pracovní záběr 2,12 m a je tradičně neřízený. Díky hydraulickému pohonu sběrače může být rychlost pohybu sběrače přizpůsobována objemu přicházející hmoty tak, aby byl řezací rotor zásobován materiálem vždy rovnoměrně. To přispívá k vyšší kvalitě krmiva, ale zároveň i snižuje energetickou náročnost sklizně a spotřebu paliva. Výkyvně zavěšený sběrač EasyFlow s elektrohydraulickým systémem odlehčení přitom zaručuje optimální kopírování půdy bez znečišťování hmoty – i v obtížných podmínkách.

Srdcem řezacího ústrojí nových návěsů modelových řad RX a ZX je integrální řezací rotor. Ten pracuje tak, že provádí rovnoměrné rozdělení píce po celé šířce řezacího ústrojí. Při průměru rotoru celých 88 cm přesvědčují nové senážní návěsy Krone  svou enormně velkou pohltivostí a průchodností. Speciálně uspořádané nože provádějí čistý nůžkový řez. Tak se opět snižuje energetická náročnost sklizně při šetrném zacházení s krmivem.

Vychytávky plnicího rotoru

Integrální rotor je po stranách opatřen ca. 22 cm širokými šneky. Jejich úkolem je aktivně přivádět hmotu ke středu integrálního rotoru. Ve spolupráci se systémem Krone SplitCut je tak efektivně zaručeno, že ani v okrajových oblastech rotoru nezůstane ani jedno stéblo nezkrácené noži.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down