28.08.2023 | 06:08
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové sklízecí mlátičky pro malé podniky

Firma Claas pokračuje v modernizaci svého sortimentu sklízecích mlátiček. Nižší výkonovou kategorii obohacují sklízecí mlátičky modelové řady Evion. Tři nové kompaktní mlátičky jsou opatřeny pětidílným vytřasadlem a vhodně se usadily pod řadami Trion a Lexion. Představují vhodné modely pro menší zemědělce, kteří se chtějí v oblasti sklizně stát nezávislými a vybavit svou farmu vlastní mlátičkou.

Firma Claas vyvíjí a vyrábí své mlátičky s využitím originálního stavebnicového systému. Ten je také základem dohromady čtyřiceti provedení aktuálních modelů řad Lexion a Trion. Zároveň ale Claas jako rodinný výrobce vychází vstříc zcela rozdílným požadavkům na výbavu u jednotlivých zákazníků.

Jeden mláticí buben

Modely Evion 430 a 450 tak mohou být vyrobeny v provedení Classic anebo také Maxi. Obě varianty a také mlátička Evion 410 Classic se nechají osadit balíčkem výbavy Trend anebo Business, což vytváří další možnosti individualizace výbavy. A vybírat lze i z dalších možností výbavy na přání.

Evion je vybaven tangenciálním mláticím ústrojím s jedním velký mláticím bubnem o průměru 600 milimetrů, doplněným o odmítací buben se synchronizací otáček. Pětidílná vytřasadla mají pro účinnou separaci zrna délku 440 centimetrů. Plocha mláticího koše dosahuje 0,95 metrů čtverečného a separační plocha činí 6,25 metru čtverečného. Pod mláticím košem se standardně nacházejí hydraulicky ovládané odklasňovací klapky.

V roli terminálu Cemis 700

Otáčky mláticího bubnu si obsluha může plynule nastavovat prostřednictvím terminálu Cemis 700. Tento menší terminál nahrazuje známý terminál Cebis u větších typů mlátiček Claas. Také nastavení mláticí mezery se provádí z kabiny, a to pomocí hydrauliky. Zablokování mláticího ústrojí materiálem zabraňuje jištění proti přetížení pomocí membránového zásobníku. Tím, že mláticí koš je v provedení Multicrop, při přechodu mezi běžnými typy plodin není zapotřebí provádět výměnu košů. U mlátiček Evion Maxi lze provádět výměnu segmentů košů skrze lapač kamenů. Mláticí buben je osazen celkem osmi lištami; krycí plechy mezi nimi lze pro sklizeň kukuřice jednoduše demontovat.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down