10.09.2023 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Kácecí hlavice s pilou Woodcracker a znalosti jako koncept úspěchu

Rakušan Mario Hemetsberger brzy ve svém životě věděl, kam směřuje jeho profesní cesta a ve věku 18 let založil svou společnost "Forstunternehmen Hemetsberger". Dnes je 25letý muž se svou společností velmi úspěšný a nabízí širokou škálu služeb, jako je problémové kácení stromů, těžba dřeva, zalesňování a mnoho dalšího.

Již jako teenager si pan Hemetsberger uvědomoval, že les je pro něj velmi důležitý. Často po škole doprovázel svého dědečka do lesa a aktivně mu pomáhal. Proto mu bylo jasné, že se chce stát profesí lesníkem, a rozhodl se vyučit lesním dělníkem. Po úspěšném dokončení viděl vysokou poptávku po lesnických firmách a v roce 2016 založil vlastní firmu. V současné době dokončuje své vzdělání lesnického mistra, aby se mohl své práci věnovat s co největšími znalostmi.

Široká nabídka služeb

Jeho repertoár služeb nyní zahrnuje problémové kácení stromů, zalesňování, zpracování škod způsobených vichřicí, těžbu dřeva, odvoz dřeva, mulčování, údržbu zeleně podél lesních, těžebních a dalších cest.

Aby byl pan Hemetsberger připraven na rostoucí počet objednávek, rozšířil si v květnu 2023 své strojní vybavení. Po dlouhém období přemýšlení a porovnávání různých strojů bylo rozhodnuto ve prospěch kácecí hlavice s pilou Woodcracker CS510 od společnosti Westtech. Hlavice byla určena pro připojení k traktorové vyvážecí soupravě.

Zamýšlené oblasti využití nového stroje byly rychle jasné: od výroby a těžby biomasy až po práci kolem komunikací pro zvýšení bezpečnosti provozu a zpracování škod způsobených bouřemi. Převažující způsob využití byla údržba komunikací se zaměřením na zvýšení bezpečnosti provozu.

Proč Westtech?

Rozhodujícím faktorem byla dobrá kvalita výroby výrobků Woodcracker. A také možnost odstranění částí kmene stromu ve vertikální poloze nakonec přesvědčila pana Hemetsbergera. To je možné díky sofistikovanému hydraulickému řídicímu systému.

Všestrannost kardanové kácecí hlavice s pilou na majitele také zapůsobila - hned od začátku. Při jediné operaci může být část stromu odstraněna, rozdrcena, uložena a v případě potřeby také hned naložena na vyvážecí soupravu. To umožňuje dosáhnout maximální efektivity během práce a není zapotřebí zaměňovat různé adaptéry na hydraulickém jeřábu vyvážecí soupravy.

Pan Hemetsberger také velmi oceňuje přínos automatického napínáku řetězu. Ten zajišťuje se stoprocentní účinností, že pilový řetěz správně sedí, bez ohledu na to, zda byl stroj právě spuštěn nebo zda byl v provozu již několik hodin.

Kácecí hlavice s pilou Woodcracker může být namontována na jakýkoli standardní jeřáb a vyžaduje pouze dvojčinné hydraulické připojení. Mezitím pan Hemetsberger používá svůj jeřáb, osazený kácecí hlavicí Woodcracker CS510, několikrát týdně a říká o stroji, že je nemožné si představit život bez něj.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down