14.09.2023 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Premiéra nové generace kombinovaného kypřiče Finisher na Dni Zemědělce v Kameni

Od 13. 9. do 14. 9. probíhá na letišti u obce Kámen u Pelhřimova zemědělská výstava Den Zemědělce. Na tradiční akci představí SMS CZ celkem sedm strojů, přičemž premiéru zde bude mít nová generace kombinovaného kypřiče Finisher. K vidění bude i novinka Talon Green, hloubkový kypřič pro louky a pastviny, představený před několika dny v Českých Budějovicích.

„Bylo našim cílem uvézt produktové novinky ještě před začátkem podzimních prací na poli a loukách, což se nám podařilo. Po Talonu Green, zcela nové modelové řadě hloubkového kypřiče, určeného pro louky a pastviny, bude mít v obci Kámen svou premiéru inovovaný kombinovaný kypřič Finisher. Všichni jste na nás stánek srdečně zváni,“ říká Petr Jirsa, jednatel SMS CZ s.r.o. a dodává: „Výčet produktových novinek tím ale nekončí, rozšířili jsme také nabídku secích strojů Smart o model Smart 250 s pracovním záběrem 2,5 m. Stroj je určen na menší výměry, do vinic a k farmářům pracující s traktory o nižších výkonech.“

Na výstavě Den Zemědělce je k vidění hned sedm strojů včetně dvou novinek.

Nový kombinovaný kypřič

Největším lákadlem je nový kombinovaný kypřič Finisher. Stroj nachází uplatnění při prvním posklizňovém zpracování půdy, nebo v minimalizačních technologiích, kde se předpokládá zvýšený podíl rostlinných zbytků. U nové generace stroje došlo k nahrazení původních slupic s jištěním proti přetížení dvojitě vinutými pružinami za nový typ s hydropneumatickým jištěním. Prohloubila se tak pracovní hloubka stroje na 35 cm. Novinka se vyznačuje také prodloužením rozestupů pracovních sekcí, čím se snižuje riziko ucpání stroje rostlinnými zbytky. K dispozici jsou dva modely Finisher 300 a Finisher 400, přičemž druhý jmenovaný je tvořený dvěma pracovními rámy, hydraulicky skládanými kolmo vůči ose stroje.

Nový hloubkový kypřič pro louky

Další novinkou, která bude na akci k vidění, je Talon Green, jedná se o nový model hloubkového kypřiče určeného pro hluboké zpracování a provzdušnění trvalých travních porostů bez narušení porostu a promísení struktury půdy a vytažení kamenů na povrch. Mechanicky stavitelné krojidlo stroje nařízne svrchní vrstvu porostu, čímž otevírá povrch k hladkému průjezdu slupice, a to až do hloubky 35 cm. Pracovní záběr stroje je tři metry a nabízeny jsou dva modely Talon Green 300/3 a Talon Green 300/4.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down