21.09.2023 | 06:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový širokozáběrový model prutových bran Pöttinger Tinecare V 

V průběhu Tiskových dnů firmy Pöttinger v Rakousku nedaleko sídla v Grieskirchenu bylo přichystáno také stanoviště, věnované nové skupině strojů pro mechanickou kultivaci porostů. A hned tam byly k vidění novinky.

Firma Pöttinger vyvíjí stroje této skupiny jako náhradu využívání pesticidů formou mechanické kultivace porostů. První stroj byl vskutku širokozáběrový – Pöttinger Tinecare V Master 12200 byly nesené prutové brány o záběru celých 12,2 metru. Jedná se o nový přírůstek do sortimentu prutových bran. Smysl využití tohoto nářadí je především v jarních měsících, kdy může sloužit nejen k mechanické likvidaci mladých plevelných rostlin vytrháním a zasypáním, ale také k účinné likvidaci půdní krusty v porostech. Se zmíněným záběrem je možné dosahovat velké plošné výkonnosti.

Velký a současně precizní

I přes svou velikost je Pöttinger Tinecare V Master 12200 konstruován tak, že dokáže dobře kopírovat povrch pozemku. Každé pole s pruty o šířce jednoho metru může kopírovat povrch pole samostatně. Stroj je proto při své práci precizní a dle sdělení zástupců firmy jej lze využívat ke kultivaci i v porostech sóji, mladé slunečnice anebo brambor.

Plynulá regulace přítlaku

Rám se po rozložení do pracovní polohy hydraulicky uzamkne a tak se nekymácí. Kompletní hmotnost prutových bran lze přenést na rám anebo na pruty pro zvýšení přítlaku.  Pruty jsou uloženy v plastových držácích a mají speciální kinematiku. Systém uchycení prutů má také výhodu v nízké celkové hmotnosti stroje. Z celkové délky prutu je jen 120 milimetrů kovových. Prut lze vyjmout a po opotřebení jednoduše a rychle zaměnit. Otevírání nebo zavírání prutů se ovládá hydraulicky z kabiny traktoru a takto si může obsluha pohodlně kdykoli plynule nastavovat účinnost stroje i velikost přítlaku na pruty.  

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down