18.09.2023 | 06:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Plná korba s dokonalou řezankou

Vysokou kvalitu píce a maximální výkon zaručuje u nových vozů Krone RX a ZX nově vyvinuté řezací ústrojí OptiGrass. Oba vozy se prezentují svěžím vzhledem a výrazně modernizovanou technologií. Nejen největší model ZX s ložnými objemy 43 až 56 m3, ale i jeho menší bratr RX (33 až 40 m3) mění standard přípravy kvalitní píce v segmentu profesionálních, vysoce výkonných sběracích vozů.

Nová řezací ústrojí OptiGrass 28 a 37 se vyznačující čistým přesným řezem, krátkou řezankou, homogenním zpracováním a optimální strukturou od prvního do posledního stébla.

Integrální rotor se SplitCutem
Perfektní sběr píce a její předání do řezacího rotoru při vytvoření rovnoměrného toku materiálu zaručuje 2,12 m široký neřízený sběrač EasyFlow. Jeho hydraulický pohon umožňuje automaticky přizpůsobit otáčky sběrače tak, aby byl řezací rotor plněn rovnoměrně. Je tak zajištěno nejen lepší zpracování píce, ale snižuje se i spotřeba paliva.

Srdcem nových vozů Krone RX a ZX je řezací ústrojí. Jeho integrální rotor zajišťuje rovnoměrné rozložení píce po celé šířce záběru řezání. S průměrem rotoru 88 cm přesvědčí KRONE, coby profesionál na sklizeň pícnin, také svou obrovskou kapacitou a hltností. Nože, míjející široké prsty rotoru velice těsně, pracují za všech podmínek s dokonalým nůžkovým řezem, a to bez drcení materiálu. Což má vliv na menší příkon a lepší kvalitu píce.

Technologie nejvyšší kvality
Nové vysoce výkonné řezací ústrojí se dodává ve dvou variantách. OptiGrass 37 se 40 noži řeže píci na teoretickou délku 37 mm. OptiGrass 28 s 54 noži dosahuje teoretické délky řezanky 28 mm – ideální pro sklizeň siláže. Řezací ústrojí OptiGrass nabízí přesný nůžkový střih a vedle optimálního řezu i nesrovnatelný komfort. V případě ucpání se celé řezací ústrojí spustí jednoduše hydraulicky dolů a po odstranění překážky se opět zvedne. Pro snadnou výměnu jednotlivě jištěných nožů lez kazetu s noži vytočit na levou stranu vozu. Pomocí centrálního jištění je pak možné nože rychle vyjmout a vyměnit bez použití nářadí.

Celý článek naleznete v Zemědělci č. 38.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down