Zlatý klas pro český rozdružovač

Na letošním agrosalónu Země živitelka získal prestižní ocenění Zlatý klas univerzální rozdružovač válcových i hranolových balíků sena, slámy a senáže ROMET TWIN. Jde o český výrobek společnosti STS Olbramovice, která vyrábí rozdružovače i krmné a nastýlací vozy již mnoho let.

Díky dvěma rozdružovacím válcům, které zvládnou i těžký či vlhký materiál, jde o velice výkonný stroj. Výrazně se tak zkracuje doba rozebrání a dávkování steliva nebo krmiva.

Novinkou dálkové ovládání

Rozdružovač ROMET TWIN se vyrábí ve více variantách vykládání, čímž je určen jeho účel využití – pro zastýlání na větší vzdálenosti (0 až 18 m) vpravo po směru jízdy, u vrcholné verze s otočným metačem pak na obě strany a dozadu s rádiusem otáčení metače v úhlu 220°. K dispozici je i typ ROMET PAS TWIN, kterým lze dávkovat podestýlku nebo krmivo vpravo i vlevo po směru jízdy na vzdálenost 0 až 2 m podle druhu materiálu a nastavení rychlosti příčného dopravníku.

Letošní novinkou je dálkové ovládání variabilní plynulé změny rychlosti nejen podlahového dopravníku, kterým se nastavuje dávka, ale i plynulé změny rychlosti vykládacího dopravníku, kterým lze např. dávkovat krmivo hned vedle stroje do žlabu nebo dopravovat podestýlku až do vzdálenosti 2 m při zachování minimální prašnosti.

Vždy optimální dávka

Novinka má i nový odolnější podlahový dopravník s užší roztečí poháněných řetězů a příčkami obdélníkového profilu vyrobených z pevnostní oceli o síle 5 mm. Rychlost a směr pohybu podlahového dopravníku se ovládá plynulé díky potenciometru na dálkovém ovladači, čímž je zajištěno optimální nastavení dávky krmiva nebo steliva.

Více se dočtete v Zemědělci. č. 38.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down