22.09.2023 | 09:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

První setkání s "Bossem"

Finská značka traktorů Valtra nedávno představila nejnovější generaci vysoce výkonných modelů traktorů série S. Po významných investicích do domovské továrny ve Finsku se šestá generace série S bude vyrábět v Suolahti. "The Boss", jak traktory série S Valtra familiérně nazvala, zahrnují modely s výkonem od 280–420 koní.

Série S představuje nejsilnější traktory Valtra, které se vyznačují vysokým točivým momentem již při nízkých otáčkách. Motor AGCO Power o objemu 8,4 l a převodovka CVT mají o 5% nižší otáčky a až 10% nižší spotřebu paliva ve srovnání s předchozí generací traktorů série S.

Představení ‘The Boss’

Nejnovější Valtra série S klade  také vysoký důraz na komfort obsluhy a chytré technologie. Jmenujme například nový design, lepší přístup do kabiny nebo  zvýšený počet světel (všechny LED) Šestá generace série S má i osavědčené technologie jako je systém otočného řízení TwinTrac nebo uživatelské rozhraní SmartTouch. Nová série S přináší novinky i v podobě odpružení přední nápravy nebo kabiny Skyview a nechybí ani prvky výbavy Valtra Unlimited.

Série S v severském designu

 Design nové série S čerpá inspiraci z oblíbeného designu 5. generace Valtra, ale jsou zde některé zajímavé změny. Vedoucí oddělení průmyslového designu společnosti Valtra Kimmo Wihinen vysvětluje: „Série S 6. generace kombinuje formu a funkci v moderním, agresivním jazyce tvarů, který vyjadřuje sílu série S. Elegantní sklon kapoty poskytuje výjimečný výhled dopředu. Jako první v oboru je série S vybavena plně integrovaným osvětlením včetně LED potkávacích/dálkových světel, LED světel pro denní svícení a také LED pracovních světel. To poskytuje výjimečně vysokou úroveň světelného výkonu a dává 6. generaci série S její charakteristický vzhled.“*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down