24.09.2023 | 07:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Novinka u kombinovaných kypřičů BEDNAR

Na Polním dnu Zemědělské společnosti Sloveč měla svůj stánek také firma STROM PRAHA a. s. Kromě kolových i pásových traktorů John Deere nejnovějších generací vystavovala také stroje od českého výrobce zemědělské techniky BEDNAR. A to včetně novinky, kombinovaného kypřiče Actros RO 4000.

Kombinované kypřiče vyrábí společnost BEDNAR již delší dobu. Řada Actros_RO existovala doposud v provedení o pracovním záběru tří metrů a s pevným rámem. Čerstvou novinkou od září tohoto roku je Actros RO 4000 o pracovním záběru čtyř metrů, jehož základem je hydraulicky sklopný rám, dovolující po sklopení dodržet transportní šířku do tří metrů. Stroj tak splňuje všechna ustanovení pro přejezdy po veřejných komunikacích. Je vyvinutý od základu nově.

Několik operací při jednom přejezdu

Kombinovaný kypřič vyniká kombinací sekce talířů a radličkové sekce na jednom rámu. Díky tomu je v jednom přejezdu schopný provést nařezání a mělké promíchání velkého množství posklizňových zbytků a organické hmoty s půdou. Radličková sekce se pak postará o hloubkové prokypření a zapravení hmoty do půdy. Kypřič Actros RO najde využití zejména v bezorebných systémech zpracování půdy.

Jako první se za traktorem do půdy zakousnou speciálně zaúhlené talíře o průměru 690 a síle 6 milimetrů. Rozteč jednotlivých disků 42,5 cm zaručuje bezproblémovou práci s vysokou průchodností. Talíře mohou jít až do 18 centimetrů hloubky. Každý talíř je usazen samostatně prostřednictvím silné slupice v podobě výkovku. Obě řady talířů mohou pracovat ve shodné hloubce, anebo být i zcela vyzvednuté ze záběru. Anebo je možné si i nastavit poměr, v němž bude mít jedna řada talířů větší hloubku záběru, než řada druhá.

Nastavitelný poměr mezi řadami talířů

Další sekcí jsou radličky ve dvou řadách. Druhá řada se nachází úmyslně až za podvozkem. To dovoluje odpojení pěchovacích válců a provoz bez nich, kdy stroj pojíždí po své nápravě. Stopy za koly pak kypří radličky. Slupice lze osadit radličkami šípovými anebo úzkými dláty pro hlubší kypření půdy. Dlátová sekce umožňuje nastavit maximální hloubku práce až do 35 centimetrů.

Kombinované kypřiče BEDNAR řady Actros_RO mají hydraulickou oj, která se může agregovat k traktoru různým způsobem.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down