No ACF gallery field data found
25.09.2023 | 01:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Výkonná a ohleduplná zařízení

Společnost Grimme, kterou na českém trhu zastupuje U + M Servis Třeboň, vyrábí nejen sklizňovou, ale také skladovací techniku. Ať už různé příjmové vany, dopravní pásy, přebírací stoly, třídicí zařízení či plniče palet, které jsou součástí moderních příjmových kapacit u pěstitelů brambor. Ty u všech strojů Grimme oceňují kvalitu, preciznost, veliký výkon, spolehlivost, komfortní ovládání a šetrnost k hlízám.

Uvedená charakteristika platí i pro nejnovější skladové vrstviče brambor Grimme SL 716 a SL 919 s hydraulickým pohonem, které má od loňského roku třeboňská firma v nabídce. Oba stroje kombinující nejvyšší průchodnost s optimální ochranou hlíz a uživatelsky přívětivým provozem lze použít nejen ke skladování brambor, ale i cibule, červené řepy, celeru a dalšího sypkého zboží. Uživatelé ocení i hydraulický pohon s plynulou regulací výkonu a tři plně automatické funkce plnění skladů. 

Špičková třída
Nová řada SL 900 představuje další vývoj osvědčené řady SL 80. V porovnání s předchozím modelem byla zvětšena šířka pásu z 800 mm na 900 mm a s ohledem na dopravní průřez byl také optimalizován tvar žlabu dopravníkového pásu. Tím lze dosáhnout ještě vyššího průtokového výkonu. Kromě toho lze pro menší přepravní objem průchodnosti zvolit i menší rychlost pásu, což má pozitivní vliv na šetrné zacházení se sklízeným produktem. Řada SL 900 zahrnuje dva modely, SL 916 s dopravními délkami od 9,7 m do 16,5 m a SL 919 s přepravními délkami od 11,2 m do 19,5 m.

Menší skladové vrstviče Grimme SL 700 mají dopravní pás širokým 66 cm a dlouhým16,5 metru. I tyto stroje mohou být vybaven volitelným podávacím pásem Quantum, v tom případě se dopravní délka prodlužuje na 17,7 metru. Stejně jako řada SL 900 je i řada SL 700 vybavena novými funkcemi plnění hal a novým intuitivním ovládáním.

Inteligentní funkce

Díky novým inteligentním funkcím se výrazně zvyšuje komfort obsluhy. Nové systémy plnění poskytují široké spektrum funkcí, počínaje automatikou otáčení mezi dvěma volně umístitelnými vymezujícími deskami až po automatické plnění části skladu. Pomocí funkce StoreMatic-BASIC mění vrstvič směr otáčení, jakmile optické senzory na podvozku detekují volně polohovatelné hraniční desky. Pro jednotný obrys lze dobu setrvání v rozích nastavit ručně. Volitelná funkce StoreMatic-PLUS dokáže detekovat stěny haly nebo překážky pomocí ultrazvukových čidel.

Celý článek naleznete v Zemědělci č. 39.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down