30.09.2023 | 02:09
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vysočina Zetor Show 2024

Stánek společnosti Moreau Agri Vysočina byl na veletrhu Země živitelka svědkem zajímavého setkání důležitých osob. Spolu s Milanem Hájkem se v něm potkali například hejtmani Jihočeského kraje a Kraje Vysočina Martin Kuba a Vítězslav Shrek, radní Kraje Vysočina pro školství Jan Břížďala, zástupci společnosti Zetor, Rožmital a další hosté, kteří přijali spolupráci na akci Vysočina Zetor Show, jež proběhne dne 20. 6. 2024 ve Vysočina Aréně u Nového Města na Moravě.

Bude se jednat o třetí ročník a nápad na tuto akci vzešel v hlavě zážitkového manažera Milana Hájka. Původním cílem bylo soustředit co nejvíce traktorů Zetor na jednom místě a v rámci spanilé jízdy. To se povedlo a v prvním ročníku (v roce 2017) přijelo 134 traktorů, o dva roky později jich bylo 237 a akce se v obou případech konala ve stánku, který v létě zahálí, tedy ve Vysočina Aréně. Součástí obou ročníků byl i bohatý doprovodný program spočívající například v jízdě zručnosti s traktorem, předvádění technických možností manipulátoru, nechyběla hudba, soutěže či stacionární výstava techniky. A splněn byl i podstatný cíl akce - orientace na školy se zemědělským zaměřením z Kraje Vysočina. Jednalo se o jejich prezentace a v posledním ročníku byly i čtyřem z nich předány rozmontované nové traktory Zetor Proxima, aby si je mohli v rámci výuky složit a zkusit si práci nikoliv na letité, ale vpravdě nové učební pomůcce.

V minulých pěti letech se povedená akce konat nemohla, neboť ji překazila covidová opatření. Chystaný třetí ročník má proto ambice opět o něco vyšší. „Věřím, že ještě těsnější spojení Kraje Vysočina a společnosti Moreau Agri Vysočina v oblasti prezentace všech škol se zemědělským zaměřením z našeho kraje se stane skutečností,“ říká Milan Hájek.

Je pravděpodobné, že se podaří překonat i počet traktorů Zetor, které do Vysočina arény přijedou, proběhne jízda zručnosti (Mistrovství ČR v jízdě traktoru s vlekem), nebude chybět technika v reálném provedení i ve formě modelů pro děti i dospělé. Nakonec akce by měla býti hlavně rodinnou, takže pro pobavení budou přítomni i reprezentanti naší republiky v biatlonu, hokejista Martin Nečas, pro děti i dospělé budou nachystány různé soutěže. Na závěr celé akce proběhne koncert kapely Mig 21.

Takže do diáře či kalendáře si jako já můžete zapsat datum 20. 6. 2024, abyste si náhodou na tento den nenaplánovali nějakou jinou aktivitu.*          

Setkání na Zemi živitelce. Hovoří hejtman Vítězslav Schrek

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down