06.10.2023 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Mlátičky Case IH u hradu Kámen

Hned dvě sklízecí mlátičky předvedla na Dnu Zemědělce v Kameni společnost  AGRI CS, a. s. Jednak zástupce větší modelové řady 250 - Case IH F 9250 s lištou MacDon FD 235 s výkonem motoru 634 k, a zástupce menší modelové řady 150 - mlátičku Case IH F6150 s lištou 3050 o výkonu 400 koní.

Větší mlátičku používají zejména velké zemědělské podniky a provozovatelé služeb, menší model pak především rodinné farmy, které sklízejí kolem 500 až 600 ha za rok.

Společný systém výmlatu

Na první pohled jsou oba stroje velice podobně, neboť mají hodně systémů společných. Jde především o axiální systém výmlatu, který je šetrný ke sklízenému zrnu, což je důležité zejména při sklizni osiv nebo sladovnického ječmene. Axiální technologie sebou nese i jednoduchost a minimum pohyblivých částí, což má vliv na nízké provozní náklady. Rychlejší a jednodušší je také samotná příprava mlátičky na sklizeň. Větší mlátička pracovala s pásovou lištou MacDon, která vyniká tím, že plynule dodává sklízený materiál do mlátičky, čímž se zvyšuje její průchodnost a tím i výkon. Uživatelé u ní oceňují také unikátní mechanický kopírovací systém vhodný pro sklizeň polehlých porostů, hrachu či sóji. Tato lišta je vhodná pro všechny sklízecí mlátičky různých značek.

 Vysoký komfort obsluhy

Pro obě mlátičky je příznačný vysoký komfort obsluhy, sami se dokážou postupně seřizovat na základě informací z jednotlivých senzorů. Hlavní funkcí mlátiček Axial-Flow je systém AFS Harvest Command, který pomáhá některé funkce mlátičky zautomatizovat, samozřejmostí je už řízení pomocí navigačních systémů a telematika. Dnes jsou všechna data velice cenná a vzdálený přístup k nim je trendem, který mlátičky Case IH dokonale splňují. Agronom v kanceláři má tak kompletní přehled o jejich práci, což přispívá nejen k vyšší efektivitě sklizně, ale i následných prací na pozemku včetně variabilního hnojení či setí.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down