09.10.2023 | 06:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nové Horsch Maestro TX s teleskopickým rámem

Firma Horsch se pyšní uceleným sortimentem přesných secích strojů Maestro. Na Tiskových dnech v Německu překvapila novinkou s názvem Maestro TX. Jedná se o nové provedení, vyráběné v záběrech od 2,6 do 4,8 m.

Základem stroje je robustní rám nově s funkcí teleskopického výsuvu (ve standardu), k němuž je připojeno šest anebo sedm jednotek pro přesný výsev. Díky variabilitě nastavení rámu lze jednoduše nastavovat meziřádkovou vzdálenost v širokém rozpětí od 45 až do nejvýše 80 cm – pomocí hydrauliky traktoru v krocích po pěti centimetrech a s následným zajištěním jednotek. Secí stroj je díky tomu univerzálně využitelný po celý rok k setí různých plodin s odlišnou meziřádkovou vzdáleností.

Flexibilní možnosti rozteče řádků

Model Horsch Maestro 7 TX doplňkově disponuje možností pracovat s roztečí řádků 37,5 cm nebo 40 cm. Maximální rozteč řádků při setí se sedmi řádky činí 65 cm. Pokud bude deaktivován středový řádek, může Maestro 7 TX zakládat porosty širokořádkových plodin konvenčním způsobem tak, že seje šest řádků na rozteče 75 nebo 80 cm.

Dávkování zrn u nových přesných secích strojů Maestro TX probíhá pomocí přetlakového systému AirSpeed. Tento systém se vyznačuje precizností fungování a jednoduchým nastavením. Zemědělci, kteří jsou zvyklí provádět výsev kukuřice s hnojením pod patu, si mohou nechat secí stroj Horsch Maestro TX vybavit zásobníkem na minerální hnojivo o objemu 1300 litrů. Hnojivo je dávkováno prostřednictvím dvou dávkovacích ústrojí Horsch osvědčené konstrukce. Do půdy jej aplikují kotoučové botky.

Vypínání poloviny záběru

Součástí standardní výbavy u Maestro TX je vypínání poloviny záběru, založené na systému ovládání sekcí. Setí je možné s vysokou přesností do rychlosti až 15 km/h. Zemědělci, hospodařící na těžkých půdách, si mohou Maestro TX nechat vybavit systémem hydraulického přenosu hmotnosti, s nímž lze zvýšit úroveň přítlaku na secí botky.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down