11.10.2023 | 08:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Stříbrná medaile - tvarovač řádků

Správné zakrytí, ale také optimální výměna plynů a zajištění odpařování, zkrátka pěstování brambor je skutečně prací pro odborníky a požadavky na tvarovač hrůbků jsou stejně rozmanité jako půdy, na kterých se brambory pěstují. Problémem ve stávajících systémech je zanesení stroje posklizňovými zbytky.

Nový rotační tvarovač řádků vyvinutý společností All-In-One GmbH umožňuje tvarovat rovnoměrné řádky brambor energeticky úsporným způsobem. Díky dodatečně integrovaným řezným prvkům jsou zbytky předchozích plodin a meziplodin rozřezány a riziko ucpání je odstraněno. Je to dáno tím, že prvek, který tvoří hrůbek se odvaluje a vyžaduje tak malou tažnou sílu. Také se výrazně snižuje riziko poškození při couvání a tím se zvyšuje operativnost. 

Tvar „řádkotvorných“ prvků vede nejen k dobrému formování hrůbků, ale dává jim také strukturu, která zajišťuje dobrou výměnu vzduchu a vody. Zmenšení erozní plochy a dostatečné perforace je dosaženo pomocí lopatek připevněných k diskům. Prvky, které formují řádek lze vyměňovat jednotlivě a jsou vyrobeny z odolného materiálu, což zaručuje dlouhou životnost.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down