19.10.2023 | 12:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vítězové SYSTEMS & COMPONENTS Trophy – Engineers' Choice jsou známí

DLG (Německá zemědělská společnost) vyhlásila vítěze soutěže "SYSTEMS & COMPONENTS Trophy – Engineers' Choice" za komponenty a systémy. Vývojoví inženýři zemědělských strojů ocenili inovativní systémy a komponenty. Vítězi se staly tři exponáty z užšího výběru 21 nominovaných inovací. Slavnostní předávání cen se uskuteční na mezinárodním veletrhu Agritechnica dne 12. listopadu 2023 v 17:00 na expertním pódiu Systems & Components (hala 17, H02) (DLG).

Veletrh komponentů Systems & Components se bude konat jako nedílná součást veletrhu Agritechnica od 12. do 18. listopadu 2023 souběžně s veletrhem Agritechnica 2023 v Hannoveru. Organizátorem je německá společnost DLG.

Vítězi Systems & Components Trophy – Engineers' Choice 2023  jsou:

Produkt: AGCbox

Výrobce: AGREENCULTURE

(hala 7, stánek A20)

V dnešní době jsou autonomní stroje obvykle vybaveny nárazníky, které je zastaví v případě kolize. Někteří používají LiDAR, radar nebo fúzi senzorů ke skenování prostředí a v případě potřeby k zastavení stroje. Tyto komponenty jsou dobře navrženy tak, aby zabránily kolizím, ale nikdy nemohou zabránit přistání robota ve vysoce rizikové oblasti, například na silnici hraničící s polem. Známá řešení, jako jsou obvodové dráty nebo fyzické hranice, nejsou vhodná pro správu velkých zemědělských ploch. AGCbox společnosti AGREENCULTURE je nyní prvním systémem založeným na GNSS, který přesně lokalizuje stroj a detekuje jej, když opustí svůj pracovní prostor. Safencing je celosvětově první certifikovaný systém geofencingu pro terénní aplikace, který je plně v souladu se směrnicí o strojních zařízeních 2006/42/ES. Díky této bezpečnostní funkci činí AGCbox roboty skutečně autonomními a překonává tak dosavadní metody monitorování, které jsou v rozporu se všemi výhodami robotiky.

Produkt: E.D.I. (Electronic Data Interchange) kloubový hřídel

Výrobce

: BONDIOLI & PAVESI GmbH

Německo (hala 15, stánek E28)

Používat zemědělské stroje co nejproduktivněji, aniž by došlo k jejich přetížení nebo poškození v důsledku vysokých a častých zátěžových špiček, je umění.

S vývodovými hřídelemi řady EDI od společnosti Bondioli & Pavesi dostávají zemědělci na přístrojové desce traktoru informace o stavu vývodového hřídele, výkonu spotřebovaném strojem a prediktivní údržbě v reálném čase. Senzorový systém obsahuje informace o točivém momentu, otáčkách, točivém momentu a vibracích a monitoruje míru překrytí mezi oběma polovinami kloubového hřídele. To poskytuje příležitost optimalizovat produktivitu a údržbu, stejně jako snížit náklady a prostoje. Při použití ve spojení se samořiditelným traktorem bez řidiče poskytuje systém informace a varování správci vozového parku.

Výrobek: FLUSTO

Výrobce: Zunhammer GmbH

(hala 23, stánek B33)

Pneumatické ventily pro uzavírání, regulaci a dávkování kejdy jsou již k dispozici. Používají se především k uzavření příslušného počtu hadic na základě řídicího systému ISOBUS v případě aktivní funkce Section Control. Obvykle fungují nafouknutím vnitřního balónku nebo podobného prvku. Pneumatické ventily FLUSTO od společnosti Zunhammer GmbH se zcela novou konstrukcí jsou navrženy pro rychlejší a jednodušší přerušení toku kejdy do hadic v plně automatizovaném procesu. V případě průtoku tyto ventily nenarušují pohyb kejdy.

Na rozdíl od běžných ventilů nejsou uvnitř žádné rušivé komponenty. Místo toho může být samostatná elastická černá hadice pneumaticky stlačena nasměrováním tlaku vzduchu do průhledného ventilu. Díky odlišné konstrukci jsou ventily FUSTO velmi prostorově úsporné, zatímco průhledné pouzdro zároveň nabízí velkou výhodu při údržbě a odstraňování problémů.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down