20.10.2023 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Úplně nové obzory s kolovými nakladači Volvo

Výrobce stavební techniky Volvo představuje svou sadu aplikací Load Assist, které jsou přístupné z deseti palcového tabletu Volvo Co-Pilot a jsou navrženy tak, aby pomohly strojníkům vytěžit z kolového nakladače Volvo maximum.

Pokud jde o naložení optimálního množství materiálu, intuice vás dovede jen do určité míry. Hýbete se dostatečně... Nebo se příliš hýbete? Rozlučte se s dohady a udělejte to správně hned napoprvé s palubním vážením.

Pomocí dotykové obrazovky Volvo Co-Pilot můžete jednoduše sledovat průběh nakládky, sledovat materiál a nákladní vozidla a měnit pracovní příkazy během několika sekund. Přizpůsobitelná výstraha okamžitě upozorní obsluhu, pokud zatížení lopaty překročí nastavený limit. Při jízdě rychlostí vyšší než 10 km/h jsou některé funkce deaktivovány, aby se zabránilo rozptylování obsluhy.

Začít s palubním vážením nebylo nikdy snazší díky zjednodušené verzi, která je přístupná zadáním PIN kódu a omezuje ovládání na tři základní funkce: zobrazení aktuálního nákladu v režimu vypnutí, hmotnost naloženého nákladu a tisk zjednodušené účtenky.

Koučování operátorů

S tím, jak se stroje stávají stále pokročilejšími, pomáhá Operator Coaching strojníkům lépe pochopit, jak jejich činnost ovlivňuje produktivitu a efektivitu stroje a jak využít instalovaný potenciál kolového nakladače Volvo na plno.

Strojníci mohou snadno pochopit, kdy a jak používat mnoho chytrých funkcí kolového nakladače Volvo, aby dosáhli optimálních výsledků na staveništi anebo na farmě. Mohou si také stanovit cíle, aby neustále zlepšovali svou techniku, což jim pomůže dostat maximum ze sebe a z konkrétního modelu stroje, se kterým pracují.

Systém monitorování tlaku v pneumatikách

S podporou systému monitorování tlaku kolového nakladače v pneumatikách, který umožňuje obsluze kontrolovat stav pneumatik z pohodlí kabiny, lze prodloužit životnost pneumatik. Díky informacím o tlaku a teplotě pneumatik v reálném čase může strojník zajistit, aby pneumatiky fungovaly při správném huštění. Pokud tomu tak není, obsluha obdrží upozornění a vizuální zobrazení toho, která pneumatika vyžaduje pozornost. Integrovaný systém též šetří čas při kontrolách strojů.

Další zajímavou funkcí je tlačítko "Quick Tips": je dokonalým doplňkem návodu k obsluze. Tlačítko zobrazuje informační zprávy o tom, jak používat konkrétní aplikace a funkce, nacházející se v systému Volvo Co-Pilot. Přesně tak, jak byste očekávali od svého chytrého telefonu nebo tabletu, je Volvo Co-Pilot dodáván s předinstalovanými aplikacemi, které usnadňují život operátorovi, včetně kalkulačky, poznámek a počasí. Uživatel může získat vzdálenou podporu, když ji potřebuje, díky konektivitě nakladače v kombinaci se systémem Volvo Co-Pilot.

Více informací v Mechanizaci zemědělství č. 12/2023.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down