21.10.2023 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Specialita firmy Claas – výkonné řezačky na pásech

Mezi přednosti sklízecí řezačky řady Claas Jaguar 900 s pásovým podvozkem Terra Trac patří lepší trakční schopnosti, menší zhutnění půdy, klidnější chod a lepší stabilita na svazích.

Terra Trac podvozky jsou určeny pro dva modely - Jaguar 960 s výkonem 653 k a Jaguar 990 s výkonem 925 k. Díky unikátní výbavě se podařilo nabídnout řezačku na pásech, která je zároveň šetrná k travnímu drnu při otáčení se na loukách. Je to zabezpečeno tím, že se dva středové páry opěrných kladek podvozku dokážou hydraulicky přitlačit více k zemi, přední napínací kolo se zvedne do výšky a výrazně menší plocha pásů je tak v kontaktu s půdou.

Šetrné působení na půdu

Naproti tomu při přímé jízdě se velká kontaktní plocha pásů zasluhuje o šetrné působení na půdu a eliminaci tvorby kolejí. Sklizeň je možná i za extrémních podmínek. Na silnici zůstává Jaguar Terra Trac se svou šířkou pod 2,99 m v zákonném limitu celkové šířky.

Největším trhem pro Jaguar Terra Trac firmy Claas jsou Spojené státy, i když tam malá celková šířka hraje podřadnou roli. Pro velké mléčné farmy na východě země představuje Claas Terra Trac něco jako jistotu pro uskutečnění sklizně i za obtížných podmínek. Řezačka pojíždí klidně i na polích, která jsou pod závlahou, díky svému zvětšenému rozvoru náprav a velké délce pásů.

Několik možností pohonu adaptéru

Řezačky řady Jaguar 900 mají několik možností pohonu adaptéru. Vedle čistě mechanického pohonu a variabilního pohonu pro adaptér na sklizeň kukuřice na siláž Orbis a sběrače Pick-up si mohou zákazníci zvolit doplňkově druhý hydraulický pohon. Tento pohon uplatní své přednosti nejlépe ve spojení se sběračem Pick-up. Vkládací šnek je jako doposud poháněn přes rychlospojku a může své otáčky variabilně adaptovat podle délky řezanky.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down