26.10.2023 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Lemken a jeho IQ

Pro dosažení vysoké míry autonomie je sledování kvality pracovního procesu nezbytné. Stále častěji se proto setkáváme se senzorovými systémy, které monitorují pracovní proces a ve vývoji nových technologií se stávají stále důležitějšími prvky.

Společnost Lemken se zabývá autonomií strojů už nějaký ten pátek a na letošní výstavě Agritechnica získala stříbrnou medaili za monitorovací systém závěsné techniky iQblue. Konkrétní představený systém umožňuje sledovat stav nástrojů během práce kypřiče a odhaluje případnou ztrátu či opotřebení radliček. Pomocí včasného varování lze realizovat výměnu nástrojů v manuálních, poloautonomních nebo plně autonomních aplikacích, a tím zajistit kvalitu práce nebo zabránit dalšímu ničení. Systém je především nezbytný pro autonomní stroje, ale lze jej použít i na standardních traktorech.

Analýza stavu nářadí

Analýza nářadí se provádí během procesu otáčení na souvrati analýzou obrazu z kamery pomocí algoritmu umělé inteligence při zvednutí nářadí. Díky tomu lze zjistit postupující opotřebení i ztrátu nástroje. Lze ji také použít k předpovědi, kdy je třeba nástroj vyměnit. Systém vydává varování ve formě semaforu, přičemž ztráta radlice je indikována červeně, poškozená nebo opotřebovaná radlice žlutě a nepoškozená radlice zeleně.

Automatizované a na řidiči nezávislé sledování pracovního nářadí umožňuje včasnou indikaci nutné výměny opotřebitelných dílů i předvídavé rozpoznání poškození, a představuje tak další důležitý pokrok v oblasti autonomizace pracovních procesů.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down