29.10.2023 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Vysoce účinné prstové brány Väderstad

Firma Väderstad má v sortimentu také unikátní pasivní nářadí pro přípravu půdy před setím. Má název NZ Aggressive a vyznačuje se originální konstrukcí a značnou účinností jak v klasických technologiích s orbou, tak i v konzervačních systémech.

Väderstad NZ Aggressive 500-1000 jsou prstové brány pro přípravu seťového lůžka. Vyrábí se jako tažené s pracovním záběrem od 5 do 10 metrů.

Účinný urovnávací smyk

První sekcí je urovnávací smyk CrossBoard, který se stará o rozdrcení hrud a urovnávání povrchu pozemku. Úhel smyku a s tím i intenzita práce se nechají jednoduše plynule nastavovat pomocí hydrauliky z kabiny traktoru. Smyk CrossBoard je vybaven hlavním a pomocným hydraulickým válcem, které zajišťují vždy dobře urovnaný povrch. Standardní výbavou je dvojčinná stabilizační tyč. Tato tyč nedovolí pohyb jednotlivých radliček dopředu nebo dozadu. Smyk si tak v celém pracovním záběru zachovává shodnou účinnost.

Intenzitu kultivace smyku je možné ještě zvýšit namontováním řezacích nožů SingleKnife. Tato doplňková výbava se osvědčuje při práci v těžkých půdách anebo na hrubé brázdě. Díky systému Väderstad QuickChange lze nože SingleKnife snadno namontovat bez použití nástrojů.

Prsty v pěti nebo šesti řadách

Za smykem urovnaný povrch pole zpracovávají prsty s roztečí 7,5 cm. Tyto prsty jsou rozložené v pěti anebo šesti řadách. Výhodou je velká únosnost zajišťující stálou pracovní hloubku a umožňující brzký vjezd na pole. Opěrná kola jsou koncipována jako přesazené podvozkové jednotky a poskytují tak rámu dvě nosné nápravy. To dodává branám NZ Aggressive stabilitu v podélném směru a zajišťuje, že radličky v první i poslední řadě pracují ve stejné hloubce. To také znamená usnadnění práce pro secí stroj.

Díky rozložení zátěže v poměru 40 % na přední a 60 % na zadní kola podvozku dokáže stroj výborně kopírovat povrch pole.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down