30.10.2023 | 07:10
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nabídka modelů se rozrůstá

Rozdružovače Kverneland jsou na tuzemském a slovenském trhu již dostatečně známé. Vždyť v nedávné době přesáhl okruh spokojených uživatelů těchto strojů v České republice a na Slovensku již celou čtyřstovku.

Rozdružovače Kverneland pomáhají v nelehké práci hlavně tam, kde ještě úplně nezanevřeli na živočišnou výrobu. A to je dobře,“ myslí si produktový manažer společnosti KVERNELAND GROUP CZECH Vladimír Průcha. „Tyto stroje mají mezi chovateli velice dobrý zvuk, neboť v porovnání s konkurencí byly vždy o krůček napřed či minimálně na stejné úrovni.“

Snadná obsluha

Práce s rozdružovači Kverneland je snadná. Když je třeba hmotu plošně rozprostírat pro zastýlání, přepne se mechanicky hlavní převodovka „na zajíce“ a tím se docílí u metače otočného o 260 stupňů rovnoměrné rozprostírání až v délce do 25 metrů. Naopak chceme-li zakrmovat či minimalizovat prašnost ve stáji, přepneme převodovku „na želvu“ a materiál je bezpečně dopraven do cíleného místa. Toto zařízení se již montuje na všechny stroje. Velkou změnu také zaznamenal koncovka metače, která je dnes 4x zalomená, tím jsou její jednotlivé díly lomené v minimálních úhlech, což rovněž snižuje nebezpečí jeho ucpání. Zvláště při potřebě co nejrychlejšího rozmetání balíku a tím i maximální dávky.

Místo lanek elektronika

Elektrické ovládání nebylo vždy běžnou věcí. Dřívější ovládání pomocí bovdenových lanek je dnes již historií a sto procent dodávaných strojů Kverneland ovládá obsluha z kabiny traktoru ovládacím boxem. Elektrické ovládání je dnes již běžně doplněno i velice přínosným doplňkovým ovládáním namontovaným přímo na boku stroje. Nakládání balíků, když je možné zvenku otevírat zadní nakládací vrata, je potom jednoduché. A pokud k tomuto ovladači ještě přibylo ovládání posuvu podlahového dopravníku, stalo se nakládání balíků do rozdružovače podle Vladimíra Průchy „srandou“.

Celý článek naleznete v Zemědělci č. 44.*

 

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down