02.11.2023 | 01:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

KultiStrip na Dnu Zemědělce

Berounská společnost KVERNELAND GROUP CZECH s. r. o. předvedla během praktických ukázek v Kameni šestiřádkový hydraulicky sklopný Kverneland KultiStrip 6000 F s roztečí pracovních jednotek 50 cm, lze ho osadit až 12 vozíky.

V předním závěsu traktoru Kubota byl připojen čelní jednokomorový zásobník se dvěma rozdělovacími hlavami. Tento stroj může aplikovat jak granulované hnojivo, tak tekutá hnojiva digestát či kejdu, pokud je připojen za cisternou. Pracovní nástroje s karbidovým ostřím lze nastavit v rozteči 45 až 90 cm, hydraulický přítlak dosahuje až 650 kg. Veškeré pracovní orgány se nastavují bez použití nářadí. Stroj je plně ISOBUS kompatibilní.

Velice robustní jednotky

V přední části kypřicí jednotky se nachází předřezávací disk s výškově stavitelnými opěrnými koly, pomocí nichž se nastavuje pozice pracovní jednotky a hloubka prořezávání. Velice robustní jednotky usazené na paralelogramu jsou hydraulicky odpružené, takže se přítlak na pracovní jednotku může zvyšovat nebo snižovat až k hranici, kdy jednotka prořezává pásek jen svou hmotností. Kotoučové krojidlo pocházející z pluhů Kverneland prořízne na podzim posklizňové zbytky, nebo na jaře vymrzající plodinu a odpružené hvězdicové rozhrnovače pásek vyčistí. Zároveň nastavují šířku pásku. Srdcem pracovní jednotky je hloubkově stavitelná úzká radlička (buď přímá, polozahnutá, nebo zahnutá), kde úhel vůči půdě zajišťuje vnikání do půdy bez potřeby dodatečného přítlaku. I radlička je hydraulicky jištěná. Za ní se nachází aplikátor hnojiva, u nějž lze hloubku aplikace měnit nezávisle na hloubce zpracování. Poslední pracovní sestavou jsou různá zatlačovací kola, která lze snadno měnit podle požadovaného výsledku, zejména ve vztahu k půdním podmínkám.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down