K.U.L.T. na výstavě Agritechnica

Společnost K.U.L.T. Kress Umweltschonende Landtechnik GmbH se již několik let mění z výrobce specializujícího se čistě na stroje pro mechanické hubení plevele k firmě nabízející kompletní systémy pro likvidaci plevele. V této oblasti nabízí zajímavá řešení, jako je například regulace plevele pomocí laserové technologie Kress.

První řešení, které bylo k vidění na výstavě Agritechnica, je čistě mechanické. K.U.L.T. InRow eActuator je snadno integrovatelný nástavec pro mechanické hubení plevele, který splňuje požadavky zemědělství orientovaného na budoucnost. Nástavec s pracovními orgány je poháněn elektricky a díky sběrnicové bráně ScanBus se velmi hodí pro použití v elektrifikovaných poloautonomních a plně autonomních systémech. Inteligentní řízení motoru a sběrnicová brána umožňují vysoce přesnou a spolehlivou práci při likvidaci plevele.

Laserová technologie

Další novinkou je vysoce přesná laserová technologie společnosti K.U.L.T. Kress, která dokáže regulovat plevel v těsné blízkosti plodiny, aniž by ovlivnila strukturu půdy. Likvidaci plevele je navíc možné provést již ve fázi prvních listů a úspěšně, a účinně tak zabránit růstu konkurenčních druhů bez použití chemických látek. Optické senzory nepřetržitě snímají obraz rostlinného porostu a tyto snímky jsou analyzovány pomocí umělé inteligence (AI). Plodina je rozpoznána a odlišena od plevele. Všechny nežádoucí druhy jsou pak s chirurgickou přesností zaměřeny a zničeny pomocí tepla laseru. Tato nová metoda regulace funguje velmi dobře u citlivých a úzce setých plodin, jako je v současnosti například mrkev. Laser navíc pracuje nezávisle na stavu půdy, a lze jej tak použít v širším časovém okně.

K.U.L.T.i Scan

Nový systém K.U.L.T.i Scan umožňuje pomocí umělé inteligence regulaci plevelů v pěstování cukrové řepy bez použití ruční práce nebo herbicidů. Srdcem systému je senzor pro detekci rostlin. Snímky z něj vytvořené jsou analyzovány softwarem s umělou inteligencí, který určuje střed rostliny cukrové řepy. Díky těmto informacím mohou řádkovací nože pracovat přesně kolem rostliny a neporušit ji.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down