18.11.2023 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Geringhoff AFT (Adapative Flex Technology) - Sklízejte jako nikdy předtím

AFT (Adapative Flex Technology) je nejnovější technologie kukuřičných odlamovacích adaptérů, speciálně navržená inženýry firmy Geringhoff pro sklizeň v kopcovitém terénu. Adaptér AFT má otočný bod ve středu rámu, který poskytuje uživatelům flexibilitu v přizpůsobení odlamovacího adaptéru obrysům půdy a zároveň maximalizaci efektivity sklizně v obtížné krajině.

Adaptér Geringhoff AFT je speciálně navržen pro co nejúčinnější omezení ztrát při sklizni kukuřice v obtížných kopcovitých podmínkách. Rozsah flexibilního výkyvu činí ± 8 stupňů. Adaptér AFT je k dispozici jako 12-, 16- a 18řádkový.

Navrženo pro účinné omezení ztrát

A pro rok 2024 firma Geringhoff svou technologii AFT ještě upgraduje. Na svém stánku na mezinárodním veletrhu Agritechnica 2023 v hale č. 13 vystavuje adaptér AFT se sklopným rámem. Tento adaptér s centrálním otočným bodem společnosti Geringhoff je vysoce šetrným kukuřičným adaptérem na trhu - a je ještě lepší díky zcela nové možnosti skládání. Díky přepravní šířce identické se standardními sklopnými adaptéry je přesun s adaptérem AFT ve sklopeném provedení mezi poli snadný a rychlý. Možnost sklopení AFT adaptéru firmy Geringhoff je k dispozici pouze pro 12- a 16řádkové AFT adaptéry.

Slunečnicový adaptér s drcením stonků

Na stánku nechybí ani další adaptéry Geringhoff. Slunečnicový adaptér SunLite Horizon funguje tak, že za jízdy v porostu se rostlina slunečnice nejprve odklání vpřed, pak úbor slunečnice klouže po lodičkách a v blízkosti podávacího válce kosa oddělí úbor od stonku. Provedení SunLite Horizon je vybaveno drcením slunečnicových stonků. Slunečnicový adaptér může být připojen k jakékoliv sklízecí mlátičce jakékoliv velikosti. Horizontální řezací ústrojí je možné povely z kabiny libovolně zvedat a spouštět. Největší výškový rozdíl mezi žacími noži a horizontálním řezacím ústrojím může činit 75 centimetrů.

Mezikus zvyšuje využití odlamovacího adaptéru

Další zajímavostí na stánku firmy Geringhoff je mezikus ZFA. Ten dovoluje využití odlamovacího adaptéru Geringhoff na sklízecí řezačce – pro sklizeň kukuřice metodou LKS. Díky řezání celých palic i s listeny řezacím bubnem řezačky se získává krmivo s velkým obsahem energie a vysokou kvalitou. Adaptér je zároveň mnohem více využitý – jak na mlátičce, tak i na řezačce. Díky mezikusu ZFA je to možné na řezačkách mnoha různých značek.

Na stánku je k vidění také adaptér Geringhoff TruFlex Razor Air. Integrovaný vzduchový systém zabraňuje zvýšeným ztrátám zrna na adaptéru. Tento systém je integrován přímo v místě žací lišty. Proudem vzduchu od spodu adaptéru jsou uvolněná zrna na zadní části kosy dopravována na pohybující se pás, odkud putují do mláticího ústrojí. Způsob prezentace zdůraznil flexibilní možnosti kopírování terénu u tohoto adaptéru.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down