23.11.2023 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Veletrh Agritechnica nadchl mírou inovací

Přední světový veletrh zemědělské techniky Agritechnica, který otevřel své brány od 12. do 18. listopadu 2023 na výstavišti v Hannoveru, skončil s rekordním počtem více než 470 000 návštěvníků ze 149 zemí. 2812 vystavovatelů z 52 zemí představilo své inovace, produkty a služby ve 24 halách na plně obsazeném výstavišti v Hannoveru. Organizátor DLG zasadil celosvětovou přehlídku mezinárodního průmyslu zemědělských strojů pod hlavní téma "Zelená produktivita". V doprovodném technickém programu diskutovalo přibližně 400 odborníků o budoucích otázkách zemědělství na více než 300 akcích a témata produktivity a ochrany zdrojů tak získala širokou mezinárodní scénu.

Přibližně dvě třetiny  návštěvníků pocházely z Německa, 84 procent zahraničních návštěvníků z Evropy a 16 procent ze zemí mimo Evropu, přičemž pozoruhodný nárůst pocházel ze Střední a Jižní Ameriky. Trend k větší mezinárodní účasti se tak zintenzivnil nejen mezi vystavovateli, ale i mezi návštěvníky. Pro zemědělce z Francie a Polska byl Mezinárodní den farmářů vrcholem veletrhu: Kromě volného vstupu v úterý byly návštěvníkům z těchto zemí nabídnuty odborné informace v jejich rodných jazycích, což přilákalo mnoho lidí. Organizátorem veletrhu je německá zemědělská společnost DLG.

Vizionářské koncepty

Agritechnica 2023 nabídla orientaci na trhu pro uvádění produktů na trh s mnoha vynikajícími inovacemi a koncepty. Například 251 produktů bylo přihlášeno do soutěže Agritechnica Innovation Award a mnoho vizionářských konceptů bylo přihlášeno do soutěže o cenu DLG-Agrifuture Concept Winner 2023 za inovaci. A s trofejí Systems & Components Trophy dodavatelský průmysl prokázal svou inovační sílu pro průmysl zemědělských strojů.

Nejen na Den mladých zemědělců ve čtvrtek před veletrhem byla přilákána mladší generace do výstavních hal: V oblasti Campus & Career představila společnost DLG společně s partnery rozsáhlý informační a poradenský program o všech aspektech profesní kariéry. Na mnoha farmách je v současné době na pořadu dne otázka předání farmy a potenciální mladí podnikatelé nyní chtějí činit správná investiční rozhodnutí.

Speciální show (DLG Spotlight) Smart Farming ukázala současný stav automatizace a konektivity v zemědělství. Vystavovatelé představili svá digitální řešení inteligentního zemědělství pro větší efektivitu a udržitelnost, čímž také vzbudili zájem širokého tisku.

Setkání vývojářů s investory

Místo, kde se setkávají agropotravinářské start-upy zakladatelů společností v zemědělském a potravinářském sektoru, spojilo kreativní vývojáře z celého světa s investory a poskytlo tak impuls pro technický pokrok v zemědělském a potravinářském sektoru.

V  roce 2023 nabídl testovací kurz Drive Experience  poprvé možnost vyzkoušet si na místě traktory s alternativními pohony. Jako technický reflektor, setkání průmyslu a B2B platforma pro dodavatelský průmysl, dokonale doplnila přední světový veletrh zemědělských strojů specializovaná výstava Systems & Components. Inovační soutěž Systems & Components Trophy – Engineers' Choice představila nejnovější vývoj a inovace v oblasti komponentů pro zemědělskou techniku a související odvětví.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down