28.11.2023 | 07:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Strautmann prezentoval svou techniku na Agritechnice

V hale 27 hannoverského výstaviště měl svůj stánek výrobce Strautmann. Firma vystavovala rozmetadlo, senážní návěs, míchací krmné vozy a moderní ovládací systémy své techniky.

Hned na kraji stánku se vyjímal senážní návěs řady Magnon 11. Je to ze třech vyráběných modelových řad ta největší, Strautmann vyrábí ještě řady Magnon 8 a 10. Objem korby největšího modelu dosahuje 52 krychlových metrů podle normy DIN. Díky řezacímu ústrojí Exact-Cut se 48 otočnými noži vůz produkuje řezanku o teoretické délce 22 milimetrů. Pohyblivá přední stěna napomáhá lepšímu využití ložného objemu vozu a rychlejšímu vyložení na sile.

Robustní rozmetadla

Také z rozmetadel hnoje byl k vidění největší model, Strautmann VS 2005 s dovolenou celkovou hmotností 22 tun. Celoocelová nástavba vyniká značnou stabilitou. Podlahový dopravník tvoří příčky se řetězy silnými 14 milimetrů. I lepivý materiál je spolehlivě dopravován k rozmetacímu ústrojí díky speciálnímu profilu na každé třetí liště. Terminál s barevnou obrazovkou Strautmann Smart570 umožňuje jednoduché ovládání. Pneumatiky Vredestein FlotationOptimall VF standardu demonstrovaly možnost snížení měrného tlaku na půdu vhodným obutím, které má velkou nosnost při sníženém tlaku huštění a velké kontaktní ploše.

Obratný krmný vůz s elektropohonem

Zajímavým exponátem byl samojízdný krmný míchací vůz Strautmann s plně elektrickým pohonem eVerti-Feed 1251. Elektricky je hnaný jak pojezd (elektromotor o výkonu 46 kW), tak i vertikální míchací šnek IMS. Baterie mají dle údajů výrobce vystačit na promísení 10 tun krmiva. Řidič má v přední části vozu stanoviště pro ovládání funkcí. Díky tříkolovému podvozku je tento vůz o hmotnosti 5500 kg velmi obratný, což se hodí u menších chovatelů.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down