01.12.2023 | 06:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Firma Kaweco představila novou generaci aplikačních cisteren

V hale č. 22 hannoverského výstaviště měla svůj stánek firma Kaweco. Kromě celé řady dalších strojů na aplikaci kejdy představila velkou novinku – cisternu PROFI III Gen. 2.

Nově je vyřešeno již čerpání kejdy do cisterny. Odstředivé čerpadlo potřebuje k čerpání přívod kapaliny. V mnoha případech je toho dosaženo montáží přídavného vakuového čerpadla nebo čerpadla s rotačními písty. Výsledkem jsou vyšší náklady a více údržby.  Nové cisterny Kaweco PROFI III Gen. 2 mají kompletně samonasávací systém. Odstředivé čerpadlo tak funguje bez použití přídavného čerpadla. Sofistikovaná trasa kejdy v kombinaci s výkonným odstředivým čerpadlem zajišťuje dopravní výkon 15 000 litrů za minutu.

Obratnost a flexibilita

Řízení nápravy (náprav) se provádí tzv. gyroskopickým řízením. Zde se určuje úhel natočení kol pomocí principu gyroskopu. To eliminuje potřebu přídavných spojovacích tyčí řízení mezi traktorem a cisternou. Stručně řečeno: spolehlivý systém, který lze použít pro jakýkoli traktor.

Při vývoji nové cisterny PROFI III Gen. 2 byla věnována velká pozornost konstrukci a povrchové úpravě stroje. Charakteristickým rysem jsou ploché kryty na přední a zadní straně nádrže. Hydraulická skříň nabízí ochranu a poskytuje úhlednou povrchovou úpravu hydraulického bloku. Celkově vzato se jedná o stroj s kompaktním designem a moderním vzhledem.

Výkonný závěs

Vhodný injektor je velmi důležitý, aby byl proces aplikace kejdy co nejlepší a nejefektivnější. Nosnost je zde v mnoha případech limitujícím faktorem. S nosností 9 tun není připojení i těch nejtěžších injektorů kejdy vůbec žádný problém.

Stroj je standardně ovládán pomocí ISOBUS. Lze jej ovládat výhradně pomocí terminálu traktoru a/nebo multifunkční páky traktoru a funkčních tlačítek na ní či přídavného ISOBUS joysticku. Stejně jako u všech strojů Kaweco, je i zde důležitým výchozím bodem jednoduché a přehledné uspořádání ovládacího terminálu.

Vystavená cisterna na Agritechnice měla objem 28 000 litrů a podvozek tridem s elektrohydraulicky řízenou první a třetí nápravou. Podvozek je integrován do cisterny, která tak má nízké těžiště. Na přání může mít cisterna přípravu pro čelní nasávací jednotku a pro aplikátory o pracovním záběru až 36 metrů.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down