18.12.2023 | 01:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nová žací kombinace a další širokozáběrové stroje SIP

Výrobce SIP prezentoval na stánku na veletrhu Agritechnica 2023 svou techniku na sklizeň pícnin se zaměřením na širokozáběrové stroje. Velké žací kombinace z řady DISC HD D byly k vidění hned v několika exemplářích.

Hned na okraji stánku lákala návštěvníky žací kombinace DISC HD 1000 D FS. Nová žací kombinace z řady HD umožňuje velkou plošnou výkonnost s traktory, vybavenými předním tříbodovým závěsem a vývodovým hřídelem. Je určena pro větší farmy a poskytovatele zemědělských služeb.

Plynulý rozběh

Bezpečnostní třecí spojky umožňují plynulý rozběh po zapnutí vývodového hřídele traktoru a snižují náhlé zvýšené zatížení sekačky a traktoru. Poškození žacích lišt v případě přetížení pomáhá předcházet také notifikační systém OMS (Online Monitoring System), jenž současně zajišťuje neustálé sledování provozu pomocí senzorů. Žací jednotky jsou uchyceny k ramenům, která jsou teleskopicky výsuvná.

Tak je možné plynulým přestavením pracovního záběru přizpůsobit nastavení žací kombinace provedení čelně neseného žacího stroje SIP. Rovněž je možné nastavovat si šířku odkládaného řádku v intervalu od 1,8 do 3,5 m a přizpůsobit tento řádek typu následně jedoucímu sklizňovému stroji. O dopravu píce na středový řádek se starají shazovací dopravníky.

200 hektarů posečených za den

Na stánku SIP nechyběla ani největší žací kombinace této značky – SILVERCUT DISC 1500 T FPC. Osazena celkem čtyřmi žacími jednotkami a s pracovním záběrem 14,5 m nabízí tento stroj výkonnost až 200 ha/den. Pro urychlení zavadání narušuje kondicionér s umělohmotnými V prsty povrchovou vrstvu lístků a stonků, čímž umožňuje rychlejší vysychání.

Zvláště při sušení píce na seno se uplatní rotorový obraceč SIP HD SPIDER 1300/12 T. O obracení hmoty se starají pružinové prsty s pojistkou proti ztrátě v případě poškození. Vnitřní prst je kratší než ten vnější, čímž se zabrání poškrábání terénu a znečištění píce. Dvanáct rotorů má záběr 12,90 m a pro práci stačí traktor o výkonu již 53 kW, tj. 70 k.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down