20.12.2023 | 01:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Úspěšný finanční rok 2023 pro výrobce Claas

Skupina Claas zakončila uplynulý obchodní rok 2023 vynikajícími výsledky. "Finanční rok 2023 byl velmi úspěšný. Výrazný skok v prodeji v uplynulém roce odráží vysokou poptávku po zemědělských strojích. Nyní, když se situace v dodavatelském řetězci po pandemii opět uvolnila, jsme díky značnému týmovému úsilí dokázali důsledně zpracovávat velmi vysoké množství objednávek a dodávat naše zemědělské stroje našim zákazníkům po celém světě," informuje předseda představenstva společnosti Claas Jan-Hendrik Mohr.

Společnost Claas dosáhla obratu ve výši 6,1 miliardy eur. To odpovídá nárůstu o téměř 25 %. "V Severní Americe a zejména v Evropě se obrat opět výrazně zlepšil," říká finanční ředitel Henner Böttcher. "Kromě toho se nám podařilo více než ztrojnásobit náš zisk před zdaněním." Ten se zvýšil ze 166,3 milionu eur v předchozím roce na 522,3 milionu eur.

Nový Xerion řady 12 sklízí ocenění

Rok 2023 byl přímo revolucí v novinkách u firmy Claas. Zaslouženě si výrobce z Harsewinkelu odnesl i řadu významných ocenění. V létě představila společnost Claas v Severní Americe nový Xerion řady 12 s velkým úspěchem. Na Agritechnice 2023 byl nový Xerion 12.650 Terra Trac vyhlášen "Traktorem roku 2024" a celá série "Zemědělský stroj 2024" v kategorii velkých traktorů. S Evionem Claas doplnil produktovou řadu sklízecích mlátiček o menší modely. Nová řada je speciálně přizpůsobena menším farmám. Spolu s řadami Lexion a Trion nabízí Claas ucelený sortiment vysoce moderních sklízecích mlátiček na trhu.

Claas connect bude brzy spuštěn

Veletrh Agritechnica 2023 se zaměřil také na nový Claas connect, který propojuje programy pro stroje a farmy, cloud a partnery programu, stejně jako zemědělce a obchodníky, a na podzim 2024 je naplánováno jeho spuštění online v prvních prodejních regionech.

Při vývoji nových technologií využívá firma Claas nejen své vlastní zdroje, ale také kooperaci a partnerství. Společně se startupem AgXeed a dlouholetým partnerem, společností Amazone, založila firma Claas v září tohoto roku celosvětově první sdružení zemědělské techniky, přesahující hranice jednotlivých výrobců, s názvem „3A - Advanced Automation & Autonomy“. Cílem vzájemné spolupráce je posunout se dále v automatizaci zemědělských výrobních procesů a ve vývoji autonomně pracujících zemědělských strojů.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down