02.12.2023 | 02:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Úspěšná spolupráce Kuboty s firmou Chouette

Kubota n Agritechnice představila úspěchy spolupráce se start-upem Chouette. Spolupráce se zaměřuje na nalezení společného řešení pro automatizaci strojů ve vinicích. Prezentován byl také nový rosič XTA 24 vhodný do hustě osázených sadů.

Společnosti Kubota a Chouette se společně zaměřují na praktické nástroje, které využívají synergie mezi pokročilým vybavením a technologií umělé inteligence (AI) a podporují vinaře při překonávání některých výzev, kterým odvětví čelí.

Kubota a Chouette

Společnost Chouette využívá pokročilé senzory a technologii umělé inteligence (AI) k analýze snímků pořízených kamerami s cílem odhalit choroby, vitalitu rostlin a specifické problémy rostlin, jako je poškození mrazem nebo stres z nedostatku vody. Na základě analýzy dat dokážou algoritmy softwaru společnosti Chouette vytvořit optimální mapy variabilní dávky aplikace (VRA) a rady pro objem postřiku při aplikaci chemických látek nebo další potřebné rady pro ošetření.

Nový rosič XTA 24

Výhodou nových rosičů XTA je nová ochranná mřížka na vstupu vzduchu, která svým tvarem zabraňuje nasávání spadlých listů a snižují tak riziko poruch. Aerodynamický aplikátor v kombinaci se ventilátorem Qi udržují konstantní objem vzduchu, který pokrývá vnější i vnitřní zóny stromků v různých výškách. To zajišťuje efektivní postřik.

Všechny rosiče Kubota pro speciální plodiny mohou být vybaveny technologií H3O, která zajišťuje optimální digitalizaci ošetření. Díky technologii H3O se postřikovače stávají inteligentními a připojenými na vnější prostředí, aby mohly provádět přesné aplikace na základě objemu stromů v řádku. Přesnost aplikace vede ke snížení úletu až o 50 % a ke snížení spotřeby pesticidů až o 25 %.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down