31.12.2023 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Velmi rychlá vyvážecí souprava

K velmi rychlým vyvážecím soupravám patří velký model Bison Active Frame od finského výrobce Ponsse. Jedná se o osmikolový model s kapacitou na 16 000 kilogramů dřeva, zvláště vhodný v případech, že je zapotřebí dřevo transportovat na delší vzdálenost.

Do značné míry je vysoká produktivita této vyvážecí soupravy dána tím, že je vybavena plynulou CVT převodovkou (namísto klasického hydrostatického pojezdu). Při přeřazování z pomalého rozsahu rychlostí do rychlého rozsahu již není třeba stroj zastavovat na místě, a díky tomu je práce v terénu mnohem rychlejší. Postačuje určovat rychlost jízdy tlakem na pojezdový pedál. Ve standardní výbavě této vyvážecí soupravy je zahrnutý systém Ponsse Active Frame. Ten efektivně zabraňuje tomu, aby se kabina i s obsluhou opakovaně nakláněly sem a tam.

Komfortní sedadlo

Kromě toho je nyní k dispozici i nová sedačka Ponsse, vyvinutá speciálně pro lesnickou techniku. V jakémkoliv terénu je s tímto sedadlem je možné jet rychleji. Nezávisle na rychlosti jízdy si motor Mercedes-Benz / MTU udržuje své otáčky na téměř konstantní úrovni. Může tak pracovat ještě úsporněji.

Díky systému pro řízení nakladače Active Crane se hydraulický jeřáb promění v prodloužení operátorovy ruky. Jednoduše a neúnavně se pohybuje tam, kde jej chce operátor právě mít. Nakládka dřeva se tak výrazně zjednoduší.

Větší modely až pro 20 000 kg nákladu

Pro ještě vyšší požadavky na objemy přepravovaného dřeva vyrábí firma Ponsse vyvážecí soupravy řady Bufalo King a Elephant (s kapacitou nákladu 18 000 kg) a Elephant King (s kapacitou nákladu 20 000 kg).

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down