01.01.2024 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Ponsse vyrobil svůj 20 000. lesnický stroj

Společnost Ponsse měla v prosinci uplynulého roku důvod k oslavě: z výrobní linky v závodě Ponsse ve finském Vieremä sjel lesnický stroj s pořadovým číslem 20 000. Po oslavě 11. prosince byl harvestor Ponsse Bear s harvestorovou hlavou Ponsse H8 dodán norskému zákazníkovi Lågen Skogsdrift AS.

 "Je skvělé vidět, že 20 000. stroj přichází do Norska a k zákazníkovi, se kterým máme dobré a dlouhodobé vztahy. Náš trh zde v Norsku roste a letos jsme dosáhli nového rekordu. Bear je působivý stroj a s novou harvestorovou hlavou H8 je nyní ještě výkonnější. To přispívá k tomu, že jsme v Norsku silní v nejnáročnějších sklizňových operacích," říká Carl-Henrik Hammar, generální ředitel společností Ponsse AB a Ponsse AS.

Společnost s desítkami let zkušeností

Lågen Skogsdrift AS vlastní bratři Harald a Gunnar Evju. Sídlo společnosti se nachází na jihu Norska, ve Svarstadu. Oblast působení Lågen Skogsdrift AS je údolí Lågen a části provincií Vestfold, Telemark a Buskerud. Harald a Gunnar Evju tráví prací v lese hodně času.

Bratři jsou dlouholetými zákazníky společnosti Ponsse, toto je jejich osmý stroj Ponsse. Harald si koupil svůj první Ponsse HS 15 v roce 1996. Již v roce 1978 začal pracovat s motorovou pilou v lese a jeho prvním harvestorem byl Logman, který si koupil v roce 1993. V roce 2001 si bratři společně pořídili svůj první lesnický stroj. Jednalo se o šestikolový kolový harvestor Ponsse Ergo s harvestorovou hlavou H73.

Předání nového harvestoru věrnému zákazníkovi proběhlo ve slavnostním duchu. "Děkuji vám i z mé strany za důvěru. V lednu 2008 jsme Haraldovi a Gunnarovi dodali první harvestor Ponsse Bear a stroj, který dnes předáváme, je jejich pátým harvestorem Ponsse Bear," říká Tom Sundby, prodejce Ponsse AS pro jižní a západní Norsko. "Myslím, že Harald by mohl být v Norsku člověkem, který během své pracovní doby pokácel nejvíce dřeva. Dosud bylo pokáceno něco mezi 1,1 a 1,2 miliony metrů krychlových,“ pokračuje Sundby.

Specialista na obtížné podmínky při těžbě

PONSSE Bear je nejvýkonnější harvestor v modelové řadě. Výkonný motor, robustní jeřáb, dvě výkonná pracovní čerpadla a výkonná harvestorová kácecí hlavice H8 z něj dělají obratného obra pro velké stromy a porosty. Nová harvestorová hlavice PONSSE H8 je harvestorová hlavice nové generace, vybavená funkcí Active Speed, která posouvá efektivitu a produktivitu na zcela novou úroveň, bez ohledu na průměr kmene. Kombinace výkonného harvestoru Bear a hlavice H8 představuje ziskové řešení s nízkými náklady po celou dobu životnosti.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down