02.12.2023 | 04:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Velký počet sekcí a precizní regulace pneumatického rozmetadla

Pokud jde o přesnost rozmetání v pracovním záběru, stanovují pneumatická rozmetadla jasná měřítka v rovnoměrnosti aplikace minerálních hnojiv. Nově má každý ze šesti dávkovacích válečků možnost regulovat nezávisle pět dávkovacích částí a tak rozmetadlo dokáže měnit aplikační dávku po 1,2 m. Ve výsledku to znamená, že je možné nezávislé ovládání dávky dohromady ve třiceti sekcích.

Každý výpadový otvor má své dávkovací zařízení, u kterého mohou být nezávisle na ostatních výpadových otvorech plynule regulovány otáčky. Samostatný elektromotor otáčí s dávkovacím válečkem, přičemž otáčky jsou řízené elektronicky.

Vyšší prostorové rozlišení

Pohon elektromotory na střídavý proud s napětím 48 V dovoluje dosahovat velmi krátké doby reakce a tím i rychlé změny množství aplikovaného hnojiva i ve směru jízdy. Kolmo ke směru jízdy může být množství hnojiva dávkováno proměnlivě v pásech širokých 120 cm. To vede k výrazně vyššímu prostorovému rozlišení, než u dosavadního způsobu aplikace.

Krátká reakční doba

Při lokálně variabilní aplikaci živin na základě předpisové mapy jsou předepsané dávky hnojiva rozmetadlem lépe a rychleji akceptovány. Při hnojení v klínech pozemků a v zatáčkách se také výrazně omezuje výskyt nedohnojených či přehnojených ploch. Také omezení aplikace hnojiva do kolejových řádků může být ještě dále optimalizováno prostřednictvím změny množství proudícího hnojiva ve vnějších výpadových otvorech ve spojení s  nastavitelnými plechy pro hraniční rozmetání.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down