19.12.2023 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nesené pluhy LEMKEN pro výkonné traktory

Firma LEMKEN se pyšní širokým sortimentem kvalitních otočných pluhů. Jedním z takových pluhů je i Juwel 10, tedy nesené provedení s obzvláště silnou konstrukcí. Ta dovoluje tento pluh agregovat s traktory o výkonu až 450 k, v závislosti na počtu orebních těles a výbavě.

Základem pluhu je robustní rám o průřezu 160 x 160 mm s minimem šroubových spojů, který bude odolávat vysokému tahovému výkonu traktorů i v tvrdé půdě. Tomu také odpovídá dimenzování připojovacích otvorů pro spodní a horní táhlo tříbodového závěsu.

Snížení rázového zatížení

Ve věži pluhu se nachází válec, který absorbuje případné rázy od pluhu a snižuje tak rázové zatížení traktoru na souvratích a při přejezdech po pozemních komunikacích. Díky nové komfortní funkci již není nutné pro přejezdy po silnici odpojovat horní táhlo tříbodového závěsu a odkládat jej do odstavné polohy. Řidič se tak nemusí pohybovat v prostoru mezi traktorem a pluhem.

V provedení LEMKEN Juwel 10 OF, tedy k orbě onland, může pluh pracovat jak v režimu onland, tak i s traktorem, pohybujícím se v brázdě. Pluh je konstruován tak, že je vždy dodržen dostatečný odstup od stěny brázdy. Pokud by povrch pozemku hlavně z důvodu zvýšené vlhkosti již činil traktoru, jedoucímu všemi koly po záhoně, problémy s trakcí, lze pluh jednoduše povelem z kabiny traktoru „stáhnout“ a pokračovat dále v orbě klasickým způsobem, tedy s traktorem, jedoucím v brázdě.

Pohodlné nastavení bočního vyrovnání

Stejně, jako pluhy Juwel 8, je i Juwel 10 vybavený otočí s funkcí Memory, dovolující nastavení bočního vyrovnání pohodlně z kabiny. Zemědělci, kteří chtějí orbu sloučit s následným zpracováním půdy do jednoho přejezdu, mohou pluhy Juwel 10 agregovat s kotoučovým hrudořezem, ideálně v provedení FlexPack – tedy pěchem, který se samočinně přizpůsobuje změněnému pracovnímu záběru pluhu. Možné je ale také připojení pěchu VarioPack, prostřednictvím známého tažného ramene s hydraulicky ovládaným čepem.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down