19.12.2023 | 07:12
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Podmítací pluh Kverneland Ecomat v provedení on-land

Systém zpracování půdy má splňovat řadu velmi důležitých úkolů. K těm hlavním patří snížení výskytu plevelů, škůdců a onemocnění rostlin mechanickou cestou, které následně umožní snížení objemu používaných chemikálií. Tady se každému odborníkovi vybaví orba. Ovšem vhodné řešení při mělkém zpracování půdy znamená pro farmáře velkou výzvu. Podmítací pluh Kverneland Ecomat on-land nabízí efektivní postup s omezením rizika hutnění půdy.

Kverneland vyrábí tento stroj již řadu let. Dodáván je i ve spojení s půdním pěchem Pakomat, jenž je prostřednictvím ramene pevně spojen s pluhem. Kverneland ale na pluhu Ecomat některé funkční celky modernizoval a pluh nyní nabízí po vydařeném faceliftu.

Dvojice zahrnovačů rostlinných zbytků

Značnou plošnou výkonnost dovoluje provedení s deseti páry těles. Každé těleso je vybaveno zahrnovačem rostlinných zbytků jak na své odhrnovačce, tak i ve středu. Takto se zabraňuje ucpání pluhu, který má ve srovnání s klasickým provedením menší světlou výšku pod rámem.

Podmítací pluh Kverneland Ecomat on-land je na rozdíl od dosavadních verzí již koncipován pro orbu v režimu on-land, při níž pojíždí traktor všemi koly po záhoně. Dovoluje to příčné přesazení rámu s orebními tělesy. Nový Ecomat je přitom dimenzován řádně – mohou jej agregovat traktory i s hodně širokými pneumatikami, které tak snižují měrný tlak na půdu. Není problém ani tažný prostředek s opravdu velkými pneumatikami, jako například velký Massey Ferguson S 8730 DynaVT s pneumatikami Trelleborg TM 900 High Power se šířkou 900 mm na zadní nápravě. Samozřejmě ale lze použít i traktor o výkonu menším, než je 295 k u Massey Ferguson S 8730.

Unikátní výbava na přání

Jednou z možností výbavy na přání je nůž, jenž zasahuje ještě zhruba 15 cm pod ostří pluhu a provádí přídavné nakypření půdy. Možné je i non-stop jištění orebních těles proti přetížení při nárazu na překážku. Pokud pluh Kverneland Ecomat toto jištění nemá, je každý pár těles přišroubován přímo k rámu.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down