09.01.2024 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový čelně nesený diskový žací stroj VICON EXTRA 332XF Compact

Výrobce Kverneland představil na svém stánku na mezinárodním veletrhu zemědělské techniky Agritechnica 2023 také závěsné stroje Vicon pro sklizeň pícnin. Jednou z novinek byl čelně nesený žací stroj Vicon EXTRA 332XF Compact. Stroj byl nápadný již svým závěsem, díky kterému mezi předním závěsem traktoru a žacím strojem je vzdálenost jen 70 cm. To je cenná přednost obzvláště při agregaci s menšími traktory při sklizni svažitých ploch.

Čelně nesený žací stroj Vicon EXTRA 332XF Compact disponuje inovativní technologií XF, která zajišťuje příjem píce, šetrný vůči travnímu drnu. Vicon EXTRA 332XF Compact je vysoce flexibilní řešení, vhodné pro mnoho různých způsobů využití – v kombinaci se vzadu nesenými žacími stroji, včetně žacích kombinací, anebo v provozu sólo s menšími traktory či v kombinaci se sběracím návěsem při každodenní sklizni zeleného krmení.

Vzdušný řádek

Posečená hmota je odkládána do vzdušného řádku. Šířka řádku je nastavitelná v hodnotách 1,0, 1,15 či 1,30 m. Píce na řádku neleží kompletně na poli, což usnadňuje sběr hmoty.

Standardně je žací stroj poháněn vývodovým hřídelem s 1000 ot/min. Pomocí jednoduché záměny řemenice v pohonu žacího stroje je ale možné jej provozovat s pohonem od vývodového hřídele s otáčkami 750 ot/min a snížit tak spotřebu paliva.

Základem žací nosník EXTRA

Slovíčko EXTRA v označení poukazuje na to, že srdcem stroje je žací nosník EXTRA s trojúhelníkovými disky. Nosník se vyznačuje malými nároky na údržbu a tichým chodem díky speciálně upraveným ozubeným kolům. Žací nosník je kompletně svařený pro velmi pevnou konstrukci. K dalším přednostem tohoto žacího stroje patří vynikající schopnost kopírování terénu, snadná obsluha a nízká hmotnost. Také žací stroje Vicon EXTRA 328F a 332F se vyznačují vynikajícím řezným výkonem a schopností kopírovat povrch pozemku ve všech podmínkách. Konstrukce nevyžaduje pružný přední tříbodový závěs traktoru, protože pohyb je zabudován do stroje.*

Více informací v Mechanizaci zemědělství.

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down