13.01.2024 | 01:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Řešení na míru potřebám pro práci v lese

V Rakousku má své sídlo firma Konrad Forsttechnik GmbH. Jedná se o rodinnou společnost, zaměřenou na vývoj a výrobu lesní techniky se zaměřením na potřeby praxe. Inovativní výrobce přišel již s celou řadou specifických řešení, které dovolují těžbu dřeva i ve velmi náročných podmínkách.

Firma se zaměřuje především na vývoj a výrobu strojů, dovolujících těžbu dřeva i v extrémně svažitém terénu. Díky neutuchajícímu vývoji mohla rodinná společnost za posledních několik let doznat rychlého rozvoje. Již dvě třetiny produkce směřují na export. Globálně fungující síť distributorů má své zásluhy na tom, že stroje společnosti Konrad Forsttechnik GmbH jsou nabízeny na trzích již více než třiceti zemí světa.

Harvestory i lanovky

Firma má své sídlo v rakouském městě Preitenegg ve spolkové zemi Korutany a má 130 spolupracovníků. K podnikovým hodnotám patří kromě inovativnosti také kreativita, otevřenost, upřímnost, odvaha, uznání a udržitelnost.

Sortiment firmy zahrnuje harvestory, harvestorové kácecí hlavice, lanovky v různých variantách a nechybějí ani individuální řešení na míru konkrétních požadavků (například doplňky na kolová či pásová rypadla, hydraulické navijáky atd.).

K probírce i mýtní těžbě

Výkonný kolový harvestor pro těžbu dřeva o střední až velké hmotnatosti má název Highlander. Varianta HL10-2 má čtyři kola, varianta HL20-2 pak šest kol. Stroj má kromě svého ramene ještě i svěrný oplen, s nímž může kmeny i převážet. Highlander HL10-2 se uplatní jak při mýtní těžbě, tak i při probírce. Přitom přesvědčuje svou obratností. Stoupavost podporuje pohon všech kol spolu s hydraulicky ovládanými uzávěrkami diferenciálu. Díky automatickému vyrovnávání je harvestor velmi stabilní. Může se pohybovat i krabím chodem. K pohonu slouží šestiválcový motor FPT o výkonu 212 kW, tj. 288 k.

Věší model Highlander HL20-2 má hmotnost 25 500 kg a je poháněn motorem o shodném výkonu.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down