24.01.2024 | 07:01
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Nový nesený secí stroj Kverneland f-drill CB

Na svém stánku v průběhu mezinárodního veletrhu Agritechnica 2023 prezentoval Kverneland nový nesený secí stroj o velkém záběru, f-drill CB . Společně s rotačními bránami Rotago F a čelně neseným zásobníkem f-drill vznikne profesionální kombinace pro precizní a výkonné zakládání porostů.

Kverneland tradičně vyvíjel a nabízel nesené pneumatické secí stroje v rozděleném uspořádání – tedy s rozdělovací hlavou, výsevními botkami a rotačními bránami v zadním tříbodovém závěsu, a se zásobníkem osiva v závěsu předním. Secí stroj f-drill CB je novinkou.

Vydařené spojení s rotačními bránami

Pneumatický secí stroj f-drill CB  F od Kvernelandu se perfektně hodí k rotačním bránám Rotago F, které jsou rovněž nově koncipovány. Kombinace je k dispozici v pracovních záběrech čtyř a šesti metrů. Secí stroj f-drill CB  F využívá dvoukotoučové secí botky CX-II. Podle požadavků může být secí stroj objednán s různou meziřádkovou vzdáleností, kromě tradičních 12,5 cm také 25 cm.

Setí do dvou různých hloubek

Na secí liště může být v rámci pracovního záběru nastavena odlišná hloubka setí jednotlivých secích botek. Tak je možné realizovat ukládání různě velkého osiva do dvou odlišných hloubek při jedné jízdě. Pro zemědělce, kteří hospodaří na často mokrých a lepivých půdách, je nově k dispozici alternativa v podobě secí botky CX-II bez opěrného kolečka. Speciálně zakřivená konstrukce poskytuje dostatečný protitlak v lehkých půdách. Nová secí botka se nezalepuje a je také nákladově příznivější.

Nastavení hloubky setí a přítlaku na secí botky se provádí prostřednictvím hydrauliky traktoru anebo pokud má secí stroj ovládání pomocí ISOBUS, pak stiskem tlačítka na ISOBUS terminálu.  Secí stroj se k rotačním bránám Rotago F agreguje pomocí závěsu kategorie II.

Více informací v Mechanizaci zemědělství.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down